Skip navigation

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS CHICKEN WINGS

  • 750 g kuřecích křídel
  • 2 lžíce balzamikového octa
  • 1 lžička sladké papriky
  • hladká mouka na obalení
  • rostlinný olej na smažení
  • špetka pepře
  • špetka soli

INGREDIENTS FOR TERIYAKI SAUCE

  • 200 ml sójové omáčky
  • 110 g hnědého cukru
  • 130 g najemno nastrouhaného jablka
  • 1 lžíce najemno nakrájeného čerstvého koriandru
  • 1 lžíce loupaných sezamových semínek

YOU ALSO NEED

  • kuchyňské papíry

PAIRING DISHES WITH BEER

  • Tento pokrm si nejlépe vychutnáte se sklenkou dobře vychlazeného piva.

INSTRUCTIONS FOR CHICKEN WINGS

  • 1
    Z kuřecích křídel odkrojíme letky a křídla rozřízneme v kloubu.
  • 2
    V misce promícháme balzamikový ocet, sladkou papriku, sůl a pepř, přidáme připravená křídla, promícháme a dáme stranou.
  • 3
    V rendlíku rozehřejeme vyšší vrstvu oleje na 160 °C.
  • 4
    Křídla obalíme v hladké mouce a přebytečnou mouku oklepeme. Osmažíme je zcela ponořená v rozpáleném oleji dozlatova asi 15 minut. Hotová křídla vyndáme z oleje a osušíme je na kuchyňském papíru.

INSTRUCTIONS FOR TERIYAKI SAUCE

  • 1
    V rendlíku svaříme sójovou omáčku se 100 ml vody a cukrem na ²⁄³ původního objemu. Stáhneme z ohně a promícháme s nastrouhaným jablkem.
  • 2
    Sezamová semínka zlehka orestujeme na suché pánvi a v misce je smícháme s nakrájeným koriandrem. Osmažená kuřecí křídla obalíme nejprve v omáčce teriyaki a poté v sezamových semínkách s koriandrem.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

INGREDIENTS CHICKEN WINGS

INGREDIENTS FOR TERIYAKI SAUCE

YOU ALSO NEED

PAIRING DISHES WITH BEER