Buy all ingredients right below the recipe
INGREDIENTS FOR CHICKEN WINGS
- 750 g kuřecích křídel
- 2 lžíce balzamikového octa
- 1 lžička sladké papriky
- hladká mouka na obalení
- rostlinný olej na smažení
- špetka pepře
- špetka soli
INGREDIENTS FOR CRUDITÉS WITH SOUR CREAM
- 2 stvoly řapíkatého celeru dlouhé 10 cm
- 2 menší mrkve
- špalík bílé ředkve dlouhý 10 cm
- 200 g zakysané smetany
- 1 lžíce najemno nakrájené pažitky
- pepř
- sůl
- ½ stroužku česneku
YOU ALSO NEED
- kuchyňské papíry
PAIRING DISHES WITH BEER
- Tento pokrm si nejlépe vychutnáte se sklenkou dobře vychlazeného piva.
INSTRUCTIONS FOR CHICKEN WINGS
- 1Z kuřecích křídel odkrojíme letky a křídla rozřízneme v kloubu.
- 2V misce promícháme balzamikový ocet, sladkou papriku, sůl a pepř, přidáme připravená křídla, promícháme a dáme stranou.
- 3V rendlíku rozehřejeme vyšší vrstvu oleje na 160 °C.
- 4Křídla obalíme v hladké mouce a přebytečnou mouku oklepeme. Osmažíme je zcela ponořená v rozpáleném oleji dozlatova asi 15 minut. Hotová křídla vyndáme z oleje a osušíme je na kuchyňském papíru.
INSTRUCTIONS FOR CRUDITÉS WITH SOUR CREAM
- 1Řapíkatý celer oloupeme a podélně rozkrojíme na 4 části.
- 2Ředkev a mrkev oškrábeme a nakrájíme na hranolky stejně velké jako řapíkatý celer.
- 3Česnek prolisujeme a smícháme ho se zakysanou smetanou a pažitkou. Dle chuti osolíme a opepříme.

Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef
