Skip navigation
  • Our dear customers, the interest in our service is huge right now and time windows are disappearing faster than candy from the table. If your desired delivery time is not currently available, don't worry!
    Show more

4 Servings
Do hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS FOR VEGETABLE CASSOULET

  • 300 g zeleného chřestu
  • 300 g konzerovaných bílých fazolí
  • 150 g hlívy ústřičné
  • 100 g mraženého hrášku
  • 80 g olivového oleje
  • 30 g oloupané šalotky
  • 20 g oloupaného česneku
  • 50 ml suchého bílého vína
  • 1 lžíce najemno nakrájené plocholisté petržele
  • pepř
  • sůl

INGREDIENTS FOR BREADCRUMBS

  • 50 g najemno nastrouhaného parmezánu
  • 50 g strouhanky
  • 30 g másla

INSTRUCTIONS FOR VEGETABLE CASSOULET

  • 1
    Z chřestu odřízneme dolní dřevnatou část stonků. Ze stonků chřestu odkrojíme malým nožem lístky a vyhodíme je.
  • 2
    Připravíme velkou mísu s ledovou vodou.
  • 3
    Šalotku a česnek nakrájíme najemno. Hlívu natrháme na menší kousky. Hrášek necháme rozmrznout.
  • 4
    V kastrolu na středním ohni rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou hlívu a restujeme ji za častého míchání 2 minuty. Přidáme šalotku a česnek a restujeme 1 minutu. Přilijeme víno, promícháme a necháme ho zcela odvařit. Přilijeme 300 ml vody, přivedeme k varu, stáhneme oheň na polovinu a vaříme, než se tekutina vyvaří na polovinu. Přidáme hrášek, přivedeme k varu, stáhneme oheň pod polovinu a vaříme 2 minuty.
  • 5
    V hrnci přivedeme k prudkému varu větší množství vody, osolíme ji 1 lžící soli, přidáme chřest a necháme ho vařit 1 minutu. Ihned ho přendáme do mísy s ledovou vodou a necháme pár minut zcela vychladit. Vychlazený chřest necháme v sítu okapat, poté ho nakrájíme na kousky dlouhé 3 cm a dáme stranou.
  • 6
    Přidáme nakrájený chřest a uvařené fazole, prohřejeme je, stáhneme z ohně a vmícháme nakrájenou petržel. Dle chuti osolíme a opepříme.
  • 7
    Na talíři posypeme parmezánovou strouhankou.

INSTRUCTIONS FOR BREADCRUMBS

  • 1
    Troubu rozehřejeme na 160 °C. Parmezán, strouhanku a máslo prsty promícháme, položíme na plech vyložený kuchyňským papírem, vložíme do rozehřáté trouby a pečeme 5 minut dozlatova. Poté necháme vychladnout.
Tip
Místo vody můžete použít zeleninový vývar. Pokrm bude mít výraznější chuť. Nádoba s ledovou vodou by měla být naplněna alespoň 3 litry ledové vody, do které můžete přidat kostky ledu. Jde o to, aby se zelenina co nejrychleji zchladila. Nemáčejte takto blanšírovanou zeleninu v ledové vodě příliš dlouho. Stačí jen pár minut, dokud nezchladne.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

INGREDIENTS FOR VEGETABLE CASSOULET

INGREDIENTS FOR BREADCRUMBS