4 Servings
Buy all ingredients right below the recipe
INGREDIENTS FOR RABBIT STOCK
- 80 g oloupané mrkve
- 1 střední stonek řapíkatého celeru
- 2 snítky tymiánu
- 1 bobkový list
- 5 kuliček černého pepře
- 1 stonek velkolisté petržele
- špetka soli
INGREDIENTS FOR MEAL
- 4 králičí stehna a 500 g králičího ořezu a kostí z králíka na vývar
- 60 g hladké mouky
- 90 g přepuštěného másla
- 1 bobkový list
- 18 lístků šalvěje
- 2 lžíce bílého sherry
- 1 citron a nastrouhaná kůra z ¼ citronu
- pepř
- sůl
INGREDIENTS FOR MASHED POTATOES
- 1 kg brambor
- 2 lžíce másla
- sůl
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
INSTRUCTIONS FOR RABBIT STOCK
- 1Kosti a ořez důkladně propláchneme pod studenou vodou, abychom vyplavili drobné nečistoty, které by vývar zakalily. Vložíme je do hrnce a zalijeme 1,5 litrem studené vody. Přivedeme k varu, stáhneme oheň na minimum a sbíráme pěnu, která se začne tvořit na povrchu. Jakmile se pěna tvořit přestane, přidáme koření a tymián. Nezakryté vaříme na velmi mírném ohni 75 minut.
- 2Zeleninu nakrájíme na kostky o hraně 1 cm. Přidáme do vývaru a vaříme dalších 45 minut. Vývar scedíme, svaříme na množství jednoho litru a necháme vychladnout.
INSTRUCTIONS FOR MEAL
- 1Králičí stehna vykostíme. Kosti použijeme do vývaru. Maso osolíme a opepříme z obou stran a obalíme v mouce. Přebytečnou mouku oklepeme rukou.
- 2Ve vyšší pánvi na vyšším ohni rozehřejeme přepuštěné máslo, vložíme maso a opečeme ho dozlatova. Otočíme, přidáme bobkový list a šalvěj a maso opečeme dozlatova i z druhé strany.
- 3Přidáme 200 ml vývaru, promícháme, přivedeme k varu, stáhneme oheň pod polovinu a tekutinu necháme svařit na polovinu. Přilijeme zbylý vývar, opět přivedeme k varu, oheň stáhneme na třetinu, přidáme najemno nastrouhanou citronovou kůru a sherry a 5 minut vaříme.
INSTRUCTIONS FOR MASHED POTATOES
- 1Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Slijeme a ještě horké je rozmačkáme spolu s máslem. Dle potřeby dochutíme solí.
Tip
Z citronu strouhejte jen žlutou část kůry, bílá je hořká.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef