• Na svátek Dne vítězství fungujeme stejně jako každý jiný den. Užijte si volno a nákupy nechte na nás! Bez front až ke dveřím.
Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering, exclusive products for members only and many other benefits.Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering
Purchase 4x a month without a minimum order amount
15 % discount on WITHOUT COMPROMISE products
Exclusive products for members only
2 Servings

Buy all ingredients right below the recipe

Ingredients for ragout

  • 300 g směsi lesních hub
  • 50 g hřibů
  • 50 g lišek
  • 120 g oloupané cibule
  • 40 g sádla
  • 300 ml smetany, min. 31%
  • 2 stroužky česneku
  • 5 snítek tymiánu
  • 2 snítky majoránky
  • ¼ lžičky drceného kmínu
  • špetka pepře
  • 1 lžička soli

Ingredients for dumpling

  • 100 g šunky
  • 80 g oloupané cibule
  • 50 g másla
  • 3 rohlíky nebo housky
  • 4 menší žampiony
  • 5 lžic smetany, min. 31%
  • 1 lžíce nakrájené plocholisté petržele
  • 2 vejce
  • špetka mletého muškátového oříšku
  • pepř
  • sůl

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

Instructions for ragout

  • 1Houby očistíme a nakrájíme na osminy. Cibuli nakrájíme najemno. Česnek oloupeme a rovněž nakrájíme najemno. Tymián a majoránku sdrhneme.
  • 2V pánvi na středním ohni rozehřejeme sádlo, přidáme česnek a cibuli a necháme za častého míchání zpěnit. Přidáme houby a za stálého míchání 3 minuty restujeme. Přidáme sůl, pepř, kmín a tymián, promícháme a restujeme, dokud se nevyvaří veškerá voda, kterou houby pustily.
  • 3Přilijeme smetanu a svaříme ji na polovinu objemu. Nakonec vmícháme lístky majoránky.

Instructions for dumplings

  • 1Troubu rozehřejeme na 140 °C. Rohlíky nakrájíme na kostky o hraně 1 cm, položíme na plech a dáme na 7 minut prosušit do rozehřáté trouby. Dáme do mísy.
  • 2Cibuli spolu se šunkou a žampiony nakrájíme najemno. V nepřilnavé pánvi na středním ohni rozehřejeme máslo, přidáme cibuli a za častého míchání ji necháme zesklovatět. Stáhneme oheň na třetinu, přidáme šunku a žampiony a za stálého míchání restujeme 2 minuty. Osolíme a opepříme.
  • 3Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. V míse rozšleháme žloutky, přidáme smetanu, osolíme, opepříme a přidáme špetku muškátového oříšku. Směs nalijeme na kostičky bílého pečiva a promícháme. Přidáme nakrájenou petržel a směs cibule, šunky a žampionů a promícháme.
  • 4Z bílků vyšleháme tuhý sníh a nadvakrát ho opatrně vmícháme do směsi. Mokrýma rukama tvoříme koule o průměru 5 cm.
  • 5Do kastrolu vložíme pařáček a nalijeme tolik vody, aby nedosahovala dna pařáčku. Vodu přivedeme k varu, na pařáček položíme knedlíky, přiklopíme pokličkou a vaříme v páře 7 minut.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef

Ingredients for ragout

Ingredients for dumpling