Skip navigation
  • Our dear customers, interest in our service is currently enormous, and time slots are disappearing faster than cookies from the table. If none of them suit you, don't despair!
    Show more

2 Servings
Do hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

Ingredients for ragout

  • 300 g směsi lesních hub
  • 50 g hřibů
  • 50 g lišek
  • 120 g oloupané cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 5 snítek tymiánu
  • 2 snítky majoránky
  • 40 g sádla
  • 1 lžička soli
  • špetka pepře
  • ¼ lžičky drceného kmínu
  • 300 ml smetany, min. 31%

Ingredients for dumpling

  • 3 rohlíky nebo housky
  • 80 g oloupané cibule
  • 100 g šunky
  • 4 menší žampiony
  • 50 g másla
  • pepř
  • sůl
  • 5 lžic smetany, min. 31%
  • 2 vejce
  • špetka mletého muškátového oříšku
  • 1 lžíce nakrájené plocholisté petržele

Instructions for ragout

  • 1
    Houby očistíme a nakrájíme na osminy. Cibuli nakrájíme najemno. Česnek oloupeme a rovněž nakrájíme najemno. Tymián a majoránku sdrhneme.
  • 2
    V pánvi na středním ohni rozehřejeme sádlo, přidáme česnek a cibuli a necháme za častého míchání zpěnit. Přidáme houby a za stálého míchání 3 minuty restujeme. Přidáme sůl, pepř, kmín a tymián, promícháme a restujeme, dokud se nevyvaří veškerá voda, kterou houby pustily.
  • 3
    Přilijeme smetanu a svaříme ji na polovinu objemu. Nakonec vmícháme lístky majoránky.

Instructions for dumplings

  • 1
    Troubu rozehřejeme na 140 °C. Rohlíky nakrájíme na kostky o hraně 1 cm, položíme na plech a dáme na 7 minut prosušit do rozehřáté trouby. Dáme do mísy.
  • 2
    Cibuli spolu se šunkou a žampiony nakrájíme najemno. V nepřilnavé pánvi na středním ohni rozehřejeme máslo, přidáme cibuli a za častého míchání ji necháme zesklovatět. Stáhneme oheň na třetinu, přidáme šunku a žampiony a za stálého míchání restujeme 2 minuty. Osolíme a opepříme.
  • 3
    Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. V míse rozšleháme žloutky, přidáme smetanu, osolíme, opepříme a přidáme špetku muškátového oříšku. Směs nalijeme na kostičky bílého pečiva a promícháme. Přidáme nakrájenou petržel a směs cibule, šunky a žampionů a promícháme.
  • 4
    Z bílků vyšleháme tuhý sníh a nadvakrát ho opatrně vmícháme do směsi. Mokrýma rukama tvoříme koule o průměru 5 cm.
  • 5
    Do kastrolu vložíme pařáček a nalijeme tolik vody, aby nedosahovala dna pařáčku. Vodu přivedeme k varu, na pařáček položíme knedlíky, přiklopíme pokličkou a vaříme v páře 7 minut.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

Ingredients for ragout

Ingredients for dumpling