• Milí zákazníci, mrzí nás to. Aktuálně je náš WhatsApp nedostupný a nápravu intenzivně řešíme. Obrátit se na nás můžete standardně na všech ostatních komunikačních platformách.
     
    Show more
Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering, exclusive products for members only and many other benefits.Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering
Purchase 4x a month without a minimum order amount
15 % discount on WITHOUT COMPROMISE products
Exclusive products for members only
4 Servings

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • 4 stehna z králíka
  • 150 g oloupané mrkve
  • 100 g oloupané cibule
  • 40 g špeku nebo slaniny
  • 30 g vychlazeného másla
  • 800 ml kuřecího vývaru
  • 100 ml smetany, min. 31%
  • 100 ml suchého bílého vína
  • 1 středně velký stonek řapíkatého celeru
  • 1 větvička rozmarýnu (5 cm)
  • bílá část z jednoho středního pórku
  • 5 lžic slunečnicového oleje
  • 2 lžíce jíšky
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • bílý pepř
  • sůl

PAIRING DISHES WITH BEER

  • Tento pokrm si nejlépe vychutnáte se sklenkou dobře vychlazeného piva.

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

INSTRUCTIONS

  • 1Cibuli nakrájíme najemno. Mrkev, celer a dobře omytý pórek nakrájíme na menší kousky. Špek nebo slaninu nakrájíme podélně na hranolky 0,6×3 cm a dáme na 20 minut do mrazáku.
  • 2Do jednotlivých porcí králíka prořízneme tenkým nožem otvory velikosti hranolků špeku nebo slaniny a tyto otvory jimi naplníme. Maso ze všech stran důkladně osolíme a opepříme.
  • 3V kastrolu na vyšším ohni rozehřejeme olej a porce králíka opečeme z obou stran dozlatova. Maso vyndáme z kastrolu a dáme stranou na talíř. Oheň stáhneme pod polovinu a do kastrolu přidáme nakrájenou zeleninu. Restujeme za častého míchání 3–4 minuty.
  • 4Poté přilijeme bílé víno, zamícháme a necháme ho zcela odvařit. Opečené maso vrátíme do kastrolu, přidáme snítku rozmarýnu a zalijeme vývarem. Přivedeme k varu, přiklopíme pokličkou a stáhneme oheň na minimum. Na mírném ohni dusíme 50 minut doměkka.
  • 5Měkké maso opatrně vyjmeme z kastrolu. Omáčku přecedíme přes jemné síto do čistého kastrolu, ale pozor, zeleninu nevymačkáváme. Omáčku můžeme případně o třetinu svařit, aby její chuť byla silnější. Do omáčky vmícháme jíšku a vaříme na mírném ohni 12 minut.
  • 6Dochutíme solí a pepřem, přidáme dijonskou hořčici, smetanu a zakysanou smetanu. Omáčku promícháme a během 1 minuty provaříme. Stáhneme z ohně a postupně vmícháme na kostičky nakrájené chlazené máslo. Králíka vrátíme do hotové omáčky, aby se prohřál.
Tip
Jakmile nakonec vmícháte chlazené máslo, omáčku již v žádném případě nesmíte vařit. Byla by mastná. Chlazené máslo vmíchejte postupně, po částech. Omáčku tak zahustíte a krásně zjemníte. Králík chutná skvěle se širokými nudlemi nebo šunkovým knedlíkem.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef

INGREDIENTS

PAIRING DISHES WITH BEER