Skip navigation
  • Our dear customers, the interest in our service is huge right now and time windows are disappearing faster than candy from the table. If your desired delivery time is not currently available, don't worry!
    Show more

4 Servings
Do hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • 4 vepřové kotlety s kostí po 250 g
  • pepř
  • 15 g oloupaného česneku
  • špetka chilli koření
  • 150 g kečupu
  • 100 g medu
  • 150 ml pomerančového džusu
  • 30 g balzamikového octa
  • 1 lžička najemno nastrouhané pomerančové kůry
  • 5 lžic rostlinného oleje
  • 2 větvičky rozmarýnu dlouhé 10 cm
  • 10 snítek tymiánu
  • sůl

PAIRING DISHES WITH BEER

  • Tento pokrm si nejlépe vychutnáte se sklenkou dobře vychlazeného piva.

SIDE DISH

  • brambory
  • rýže
  • chléb

INSTRUCTIONS

  • 1
    Troubu rozehřejeme na 160 ˚C.
  • 2
    Česnek nakrájíme na jemné plátky. V misce smícháme špetku soli, česnek a chilli s kečupem, medem, pomerančovým džusem, octem a pomerančovou kůrou.
  • 3
    Maso vydatně osolíme a opepříme z obou stran.
  • 4
    V pánvi na vyšším ohni rozpálíme olej a maso na něm opečeme dozlatova ze všech stran, včetně boční strany s tukem. Opečené kotlety vyskládáme do pekáče.
  • 5
    Rozmarýn a tymián svážeme pevně kuchyňským provázkem a vložíme je do pekáče k masu. Vše zalijeme připravenou marinádou.
  • 6
    Pekáč dáme do rozehřáté trouby na 30 minut. Poté zvýšíme teplotu na 180 ˚C a pečeme dalších 45 minut.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

INGREDIENTS

PAIRING DISHES WITH BEER

SIDE DISH