Buy all ingredients right below the recipe
INGREDIENTS FOR FILLING
- 200 g uvařeného uzeného masa
- 40 g oloupané cibule
- 40 g másla
- 1 lžíce najemno nakrájené plocholisté petržele
INGREDIENTS FOR DOUGH
- 500 g brambor (varný typ C)
- 130 g hrubé mouky a hrubá mouka na podsypání
- 30 g solamylu
- 30 g najemno nastrouhaného parmezánu
- 1 vejce a 1 žloutek
- ½ lžičky soli
INGREDIENTS FOR COMPLETION
- 250 g oloupané cibule
- 150 g sádla
- 150 g zakysané smetany
- špetka soli
- špetka čerstvě mletého pepře
PAIRING DISHES WITH BEER
- Tento pokrm si nejlépe vychutnáte se sklenkou dobře vychlazeného piva.
INSTRUCTIONS FOR FILLING
- 1Maso a cibuli nakrájíme najemno.
- 2V pánvi na středním ohni rozehřejeme máslo, přidáme cibuli a necháme ji za častého míchání zesklovatět. Obsah pánve přesuneme do mísy, přidáme nakrájené maso, 2 lžíce vody a zbylé suroviny a promícháme. Dáme na hodinu odpočinout do lednice. Poté masovou hmotu rozdělíme na 20 stejně velkých částí.
INSTRUCTIONS FOR COMPLETION
- 1Cibuli nakrájíme najemno. V pánvi na mírném ohni rozehřejeme sádlo, přidáme cibuli a za občasného míchání restujeme 20 minut dozlatova. Pánev dáme stranou.
- 2Zakysanou smetanu smícháme se solí a pepřem a dáme do lednice.
INSTRUCTIONS FOR TURNOVERS
- 1Brambory ve slupce uvaříme v osolené vodě téměř doměkka. Poté je necháme prochladnout a vlažné oloupeme.
- 2V hrnci dáme vařit větší množství osolené vody (viz TIP).
- 3Připravené brambory nastrouháme najemno do mísy, přidáme ostatní suroviny a vše co nejrychleji smícháme do kompaktního těsta. Na stole poprášeném moukou vyválíme těsto na plát silný 0,5 cm. Tvořítkem o průměru 9 cm vykrojíme kolečka. Zbylé těsto znovu rychle propracujeme a vykrojíme další kolečka, dokud nezískáme 20 koleček. Doprostřed každého kolečka položíme část náplně, těsto přehneme přes sebe a okraje stiskneme.
- 4Vložíme 10 taštiček do připravené vroucí vody. Vaříme 2 minuty a přendámee děrovanou naběračkou do mísy. Takto uvaříme i druhou polovinu.
- 5Zahřejeme pánev se sádlem a cibulí.
- 6Taštičky podáváme s restovanou cibulkou a zakysanou smetanou přelité sádlem.
Tip
Taštičky vařte nejméně ve 3 litrech vroucí vody. Vodu osolte 1 lžící soli.

Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef
