Skip navigation
  • Ještě něco na poslední chvíli? Doobjednávejte nejpozději 24 hodin před doručením!
    Show more
  • Our dear customers, the interest in our service is huge right now and time windows are disappearing faster than candy from the table. If your desired delivery time is not currently available, don't worry!
    Show more

4-6 Servings
Do hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • 500 g vepřové krkovice
  • 200 g hovězího krku nebo plece
  • 2 rohlíky
  • 160 ml mléka
  • 200 g sýra Gouda
  • 6 vajec
  • 10 g soli
  • 1 lžička pepře
  • 20 g sušeného mléka
  • hladká mouka na obalení
  • strouhanka na obalení
  • sádlo na smažení

PAIRING DISHES WITH BEER

  • Tento pokrm si nejlépe vychutnáte se sklenkou dobře vychlazeného piva.

INSTRUCTIONS

  • 1
    Troubu rozehřejeme na 170 ˚C.
  • 2
    Rohlíky nakrájíme na kostky o hraně 2 cm, vložíme do mísy, zalijeme mlékem a promícháme. Necháme odstát 30 minut. Goudu nastrouháme nahrubo.
  • 3
    Maso umeleme na středně hrubo. V míse ho smícháme s rohlíky s mlékem, 2 vejci, solí, pepřem, nastrouhaným sýrem a sušeným mlékem. Pečlivě promícháme. Hmotu rozdělíme na 8 částí, ze kterých rukama vytvarujeme placky silné 2 cm.
  • 4
    V míse rozšleháme zbylá vejce.
  • 5
    Maso obalíme v hladké mouce, vejcích a nakonec ve strouhance.
  • 6
    V pánvi na středním ohni rozehřejeme vyšší vrstvu sádla a řízky v něm osmažíme z obou stran dozlatova. Řízky musí být do dvou třetin své tloušťky v sádle ponořené.
  • 7
    Osmažené řízky položíme na plech a pečeme v rozehřáté troubě 10 minut.
Tip
Z masa nejprve vytvoříte placičku a osmažte ji v pánvi na 1 lžíci oleje. Nechte částečně vychladnout a ochutnejte. Tak zjistíte, zda je maso dostatečně ochucené. Podávejte s bramborovou kaší, kterou si můžete připravit podle receptu Romana Vaňka, který najdete na Rohlík Chef v kategorii přílohy.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

INGREDIENTS

PAIRING DISHES WITH BEER