Skip navigation

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • 1 kg zadního hovězího
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl
  • 250 g oloupané cibule
  • 150 g sušených meruněk
  • 800 g oloupané dužniny jablek
  • 8 lžic olivového oleje
  • 1 lžíce najemno nakrájeného rozmarýnu
  • 1,5 lžičky mletého zázvoru
  • 10 hřebíčků
  • špetka mletého muškátového oříšku
  • 200 ml cideru
  • 800 ml jablečného džusu
  • 5 lžic citronové šťávy

PAIRING DISHES WITH BEER

  • Tento pokrm si nejlépe vychutnáte se sklenkou dobře vychlazeného piva.

INSTRUCTIONS

  • 1
    Maso nakrájíme na plátky silné 1 cm a lehce je rozklepeme. Po obvodu je na 4 místech nařízneme do hloubky 0,5 cm, osolíme a opepříme z obou stran.
  • 2
    Cibuli nakrájíme najemno. Meruňky rozřízneme napůl. Jablka nakrájíme na plátky silné 1 cm.
  • 3
    V kastrolu na vysokém ohni rozpálíme olej a plátky masa v něm postupně opečeme z obou stran dozlatova. Vyndáme na talíř.
  • 4
    Stáhneme oheň na polovinu, přidáme cibuli a za častého míchání restujeme do světle zlaté barvy. Přidáme rozmarýn, zázvor, hřebíček, muškátový oříšek, 1 lžičku pepře a 1 minutu mícháme. Přidáme meruňky a cider, přivedeme k varu a vaříme 2 minuty. Přilijeme jablečný džus a citronovou šťávu, osolíme 1 lžičkou soli a přivedeme k varu. Přidáme opečené maso, přiklopíme poklicí, stáhneme oheň na třetinu a necháme dusit 1,5 hodiny. Přidáme nakrájená jablka a necháme dusit dalších 30 minut. Dle potřeby osolíme.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

INGREDIENTS

PAIRING DISHES WITH BEER