Skip navigation
  • Our dear customers, the interest in our service is huge right now and time windows are disappearing faster than candy from the table. If your desired delivery time is not currently available, don't worry!
    Show more

4 Servings
Do hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • 700 g vepřových jater
  • čerstvě mletý pepř
  • 100 g oloupané cibule
  • 120 g klobásy chorizo
  • 20 g oloupaného česneku
  • 10 snítek tymiánu
  • 5 lžic rostlinného oleje
  • 200 ml suchého bílého vína
  • sůl
  • 1 lžíce najemno nakrájené plocholisté petržele

PAIRING DISHES WITH WINE

  • Vepřové maso si nejlépe vychutnáte s plnějším bílým vínem.

INSTRUCTIONS

  • 1
    Cibuli podélně rozřízneme a nakrájíme na tenké měsíčky. Chorizo oloupeme a nakrájíme na kostičky o hraně 0,5 cm. Česnek nakrájíme na jemné plátky. Snítky tymiánu svážeme pevně kuchyňským provázkem.
  • 2
    Játra nakrájíme na 8 plátků a opepříme je z obou stran. Ve velké hluboké pánvi na vyšším ohni rozpálíme olej a játra na něm postupně opečeme z každé strany 1 minutu. Dáme je stranou na talíř.
  • 3
    Stáhneme oheň na polovinu, do výpeku v pánvi přidáme nakrájené chorizo a za častého míchání restujeme 1 minutu. Přidáme nakrájenou cibuli a svazek tymiánu. Oheň stáhneme pod polovinu a restujeme 4 minuty. Přidáme česnek a restujeme další 2 minuty. Často mícháme.
  • 4
    Přilijeme víno a necháme ho zcela vyvařit. Přilijeme 300 ml vody, osolíme a necháme vařit 1 minutu. Přidáme játra, přiklopíme pánev poklicí, stáhneme oheň na třetinu a necháme dusit 10 minut. Nakonec vmícháme nakrájenou petržel.
Tip
Místo choriza můžete použít čabajku nebo jinou pikantní klobásu.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

INGREDIENTS

PAIRING DISHES WITH WINE