Skip navigation
  • Ještě něco na poslední chvíli? Doobjednávejte nejpozději 24 hodin před doručením!
    Show more
  • Our dear customers, the interest in our service is huge right now and time windows are disappearing faster than candy from the table. If your desired delivery time is not currently available, don't worry!
    Show more

1 ROLL
Do hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • plátky řasy nori
  • vychlazená uvařená rýže na sushi
  • tuňák
  • wasabi pasta

SIDE ORDER RECOMMENDATIONS

  • Sójová omáčka
  • Zázvor k sushi

YOU ALSO NEED

  • bambusovou podložku na sushi
 

INSTRUCTIONS FOR TUNA

  • 1
    Z filetu seřízneme menší špičatou část masa.
  • 2
    Větší, kulatou část naporcujeme na menší kvádry na šířku 4 prstů.
  • 3
    Kvádry překrojíme podélně na 3 menší části.
  • 4
    Z menších částí krájíme přes vlákno jednotlivé porce.

INSTRUCTIONS FOR SUSHI

  • 1
    Nori řasu přepůlíme, položíme na rohožku a navlhčenými prsty na ni rozložíme 75 g uvařené rýže tak, aby zbyl okraj široký 0,5 cm. Rýži potřeme wasabi pastou.
  • 2
    Na rýži položíme tuňáka do první třetiny rýže.
  • 3
    Pomocí rohožky začneme rolku formovat a zlehka utahovat, aby zůstala rovnoměrná.
  • 4
    Rolku zatočíme tak, aby se spojila v místech pokrytých vrstvou rýže a vyčníval pouze volný pruh řasy nori.
  • 5
    Pomocí rohožky rolku dotočíme. Přečnívající část řasy rolku uzavře a spojí.
  • 6
    Hosomaki rolku krájíme na 6 kusů. Nejprve celou roku překrojíme v polovině. Obě poloviny zarovnáme vedle sebe a dvakrát obě najednou překrojíme navlhčeným čistým nožem.
     
     
     
     
     
     
Tip
Wasabi a nakládaný zázvor jsou neodmyslitelnou dochucovací složkou sushi. Můžete si je připravit podle receptu Romana Vaňka, který najdete na Rohlik Chef v kategorii Sushi. Nakládaný zázvor příjemně neutralizuje chuť a podporuje trávení.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

INGREDIENTS

SIDE ORDER RECOMMENDATIONS

YOU ALSO NEED