Skip navigation

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • 90 g sušených špaget
  • 20 g soli a špetka soli
  • 3 lžíce olivového oleje
  • ½ lžičky čerstvě mletého pepře
  • 30 g studeného másla
  • 40 g najemno nastrouhaného vyzrálého pecorina
  • 1 lžíce najemno nakrájené pažitky
  • 3 krevety s hlavou, velikost 16–21

PAIRING DISHES WITH WINE

  • Těstoviny nejvíce oceníte v kombinaci s lehkými, svěžími víny. Volit můžete šumivá, bílá i růžová.

POSTUP

  • 1
    Těstoviny uvaříme alespoň ve 3 litrech vroucí vody s 20 g soli na skus, slijeme je a 80 ml vody dáme stranou.
  • 2
    Krevety oloupeme, hlavy dáme stranou a krevety nakrájíme na 5 částí.
  • 3
    Na pánvi rozehřejeme na středním ohni olej, vymačkáme do něj hlavy krevet a vložíme je do pánve. Restujeme 1 minutu. Přidáme nakrájené krevety a restujeme je za častého míchání 1 minutu. Přidáme špetku soli a většinu pepře a přilijeme 40 ml vody z těstovin. Promícháme. Vyndáme hlavy krevet a vyhodíme je.
  • 4
    Přidáme uvařené těstoviny, zbylou vodu z těstovin, studené máslo nakrájené na kostičky a pecorino. Mícháme, než se máslo rozpustí. Přidáme zbylý pepř a pažitku a promícháme. Ihned podáváme.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

INGREDIENTS

PAIRING DISHES WITH WINE