Skip navigation
  • Our dear customers, interest in our service is currently enormous, and time slots are disappearing faster than cookies from the table. If none of them suit you, don't despair!
    Show more

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • 400 g čerstvých těstovin pappardelle
  • 2 lžíce soli a sůl na ochucení masa
  • 300 g mleté vepřové plece nebo bůčku
  • 1 lžička najemno nakrájeného rozmarýnu
  • 80 ml suchého bílého vína
  • čerstvě mletý pepř
  • 40 g másla
  • 50 g najemno nakrájené cibule
  • 1 lžička kurkumy
  • 250 ml smetany, min. 31%
  • 30 g nastrouhaného parmezánu
  • 10 lístků plocholisté petržele
  • 2 bobkové listy

PAIRING DISHES WITH WINE

  • Těstoviny nejvíce oceníte v kombinaci s lehkými, svěžími víny. Volit můžete šumivá, bílá i růžová.

INSTRUCTIONS

  • 1
    Těstoviny uvaříme na skus ve větším množství vody se 2 lžícemi soli.
  • 2
    V míse promícháme maso, rozmarýn, víno, sůl a pepř.
  • 3
    Na pánvi na středním ohni rozehřejeme máslo a zpěníme na něm cibuli. Přidáme masovou směs a za častého míchání restujeme 3 minuty. Přidáme bobkový list a restujeme další 2 minuty.
  • 4
    Přidáme kurkumu, restujeme za stálého míchání 30 vteřin, přilijeme smetanu a necháme ji za častého míchání 1 minutu provařit. Přidáme parmezán, promícháme a ihned stáhneme z ohně. Přidáme uvařené těstoviny a důkladně promícháme.
  • 5
    Lístky petržele nakrájíme najemno a posypeme jimi jednotlivé porce těstovin.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

INGREDIENTS

PAIRING DISHES WITH WINE