Milí zákazníci, abychom mohli obsloužit co nejvíce z vás, počet položek nákupu je omezen na 35. Současně rušíme možnost platby v hotovosti a stravenkami (s výjimkou seniorů a ZTP). Při přebírání nákupu mějte prosím roušku a pokud to není nutné, nevracejte nám tašky ani vratné obaly. Všechny Vás prosíme o trpělivost a shovívavost. Děkujeme Vám.

Vejce natvrdo

4 KUSY

SUROVINY

  • 4 čerstvá vejce

Postup

  • 1
    Vejce vložíme do rendlíku do jedné vrstvy. Zalijeme studenou vodou tak, aby hladina převyšovala vejce o 5 cm. Vodu přivedeme k varu a vaříme 1 minutu. Poté stáhneme z ohně, přikryjeme pokličkou a necháme 12 minut stát. Hotová vejce ihned vychladíme v ledové vodě.

TIP

Recept platí pro jakýkoliv počet vajec, která potřebujete uvařit natvrdo. Je však důležité, aby se vařila vždy jen v jedné vrstvě a voda je převyšovala o 5 cm.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef