SUROVINY

  • 230 g hladké mouky a mouka na podsypání těsta
  • 30 g cukru krupice
  • 6 g prášku do pečiva
  • 80 g vychlazeného másla a máslo k servírování
  • 130 ml vlažného mléka
  • jahodový džem
  • špetka soli

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • pečicí papír

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

  • Tento dezert skvěle doplníte sladkým či polosladkým bílým vínem. Sáhnout můžete i po šumivém.

POSTUP

  • 1
    Troubu rozehřejeme na 220 °C.
  • 2
    Do mísy robota vsypeme mouku, přidáme cukr, prášek do pečiva a sůl. Hnětacím hákem začneme míchat na střední otáčky. Máslo nakrájíme na kostičky a postupně ho přidáváme, až je celé množství zapracované do těsta. Těsto začne vypadat jako hrubá strouhanka. Snížíme otáčky robota a pomalu přiléváme vlažné mléko, až vznikne hladké těsto.
  • 3
    Vál posypeme moukou a vyklopíme na něj vypracované těsto. Vyválíme ho na placku silnou 0,5 cm a vykrajovátkem vykrojíme kolečka. Zbylé těsto znovu zpracujeme, vyválíme a vykrojíme z něj kolečka.
  • 4
    Kolečka položíme na plech vyložený pečicím papírem, dáme do rozehřáté trouby a pečeme 12 minut dozlatova.
  • 5
    Hotové scones necháme prochladnout a servírujeme je s jahodovým džemem a nesoleným máslem.

TIP

K pečení budete potřebovat kulaté vykrajovátko Ø 6 cm.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY

 
 
 
 
 
 
 

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

 

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM