Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 230 g hladké mouky a mouka na podsypání těsta
  • 30 g cukru krupice
  • 6 g prášku do pečiva
  • 80 g vychlazeného másla a máslo k servírování
  • 130 ml vlažného mléka
  • jahodový džem
  • špetka soli

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • pečicí papír

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

  • Tento dezert skvěle doplníte sladkým či polosladkým bílým vínem. Sáhnout můžete i po šumivém.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Troubu rozehřejeme na 220 °C.
  • 2Do mísy robota vsypeme mouku, přidáme cukr, prášek do pečiva a sůl. Hnětacím hákem začneme míchat na střední otáčky. Máslo nakrájíme na kostičky a postupně ho přidáváme, až je celé množství zapracované do těsta. Těsto začne vypadat jako hrubá strouhanka. Snížíme otáčky robota a pomalu přiléváme vlažné mléko, až vznikne hladké těsto.
  • 3Vál posypeme moukou a vyklopíme na něj vypracované těsto. Vyválíme ho na placku silnou 0,5 cm a vykrajovátkem vykrojíme kolečka. Zbylé těsto znovu zpracujeme, vyválíme a vykrojíme z něj kolečka.
  • 4Kolečka položíme na plech vyložený pečicím papírem, dáme do rozehřáté trouby a pečeme 12 minut dozlatova.
  • 5Hotové scones necháme prochladnout a servírujeme je s jahodovým džemem a nesoleným máslem.
Tip
K pečení budete potřebovat kulaté vykrajovátko Ø 6 cm.
Roman Vaněk

S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

SUROVINY

230 g hladké mouky a mouka na podsypání těsta

Hladká mouka bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

30 g cukru krupice

Cukr krupice bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

6 g prášku do pečiva

 

80 g vychlazeného másla a máslo k servírování

 

130 ml vlažného mléka

 

jahodový džem

 

špetka soli

 

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

pečicí papír

 

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

Tento dezert skvěle doplníte sladkým či polosladkým bílým vínem. Sáhnout můžete i po šumivém.