Skip navigation

1 Serving
Rychlovka

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY

  • 10 cherry rajčat
  • 1 menší stroužek česneku
  • 8 lístků bazalky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička másla
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • 2 vejce

POSTUP

  • 1
    Rajčata nakrájíme na čtvrtiny, dáme do misky a lehce je pomačkáme vidličkou. Česnek a 6 lístků bazalky nakrájíme najemno.
  • 2
    Na pánvi na středním ohni rozehřejeme olej a máslo, přidáme česnek a orestujeme ho dozlatova. Přidáme bazalku a promícháme. Přidáme rajčata a restujeme 1 minutu. Ochutíme špetkou soli a pepře a promícháme. Přilijeme 1 lžíci vody a promícháme.
  • 3
    Na rajčata rozklepneme vejce, osolíme je a opepříme a pánev přiklopíme poklicí. Pečeme 3 minuty nebo dokud bílek neztuhne. Přendáme na talíř, kde je dozdobíme zbylou bazalkou.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

SUROVINY