• Vážení zákazníci, momentálně se bohužel potýkáme s nedostatkem skladových kapacit a nemáme tak otevřen dostatek časových oken na to, abyste si mohli objednat nákup na čas, který vám vyhovuje. Omlouváme se, že se na nás nemůžete plně spolehnout a usilovně pracujeme na nápravě.
1 PORCE

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 1 vejce
  • 60 g filetu z uzeného pstruha
  • 25 g změklého másla
  • 1 plátek z větší uvařené brambory silný 1 cm
  • 1 lžička zakysané smetany
  • čerstvá plocholistá petržel na ozdobu
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Vejce vyklepneme do misky a lehce prošleháme vidličkou.
  • 2Na pánvi rozehřejeme 5 g másla a dozlatova na něm opečeme z obou stran osolený a opepřený plátek brambory. Dáme stranou.
  • 3V pánvi ohřejeme 4 lžíce vody těsně pod bod varu a pánev stáhneme z ohně. Vmícháme zbylé máslo a necháme ho rozehřát tak, aby vznikla hladká emulze. Poté vložíme uzeného pstruha a necháme ho pouze prohřát.
  • 4Na mírném ohni vlijeme na stranu čisté pánve vejce a plochou vařečkou ho odškrabujeme ode dna. Jakmile začne tuhnout, přidáme zakysanou smetanu a sůl, promícháme a pánev ihned odstavíme z ohně, aby se vejce nepřepeklo.
  • 5Na talíř servírujeme opečenou bramboru, na ni míchané vejce ozdobené petrželkou a uzeného pstruha. Toho polijeme 1 lžící máslové vody, ve které se pstruh prohříval.
Roman Vaněk

S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

SUROVINY

1 vejce

Vejce bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

60 g filetu z uzeného pstruha

Uzený pstruh bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

25 g změklého másla

 

1 plátek z větší uvařené brambory silný 1 cm

 

1 lžička zakysané smetany

 

čerstvá plocholistá petržel na ozdobu

 

čerstvě mletý pepř

 

sůl