Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy

SUROVINY

  • 1 vejce
  • 60 g filetu z uzeného pstruha
  • 25 g změklého másla
  • 1 plátek z větší uvařené brambory silný 1 cm
  • 1 lžička zakysané smetany
  • čerstvá plocholistá petržel na ozdobu
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl

POSTUP

  • 1
    Vejce vyklepneme do misky a lehce prošleháme vidličkou.
  • 2
    Na pánvi rozehřejeme 5 g másla a dozlatova na něm opečeme z obou stran osolený a opepřený plátek brambory. Dáme stranou.
  • 3
    V pánvi ohřejeme 4 lžíce vody těsně pod bod varu a pánev stáhneme z ohně. Vmícháme zbylé máslo a necháme ho rozehřát tak, aby vznikla hladká emulze. Poté vložíme uzeného pstruha a necháme ho pouze prohřát.
  • 4
    Na mírném ohni vlijeme na stranu čisté pánve vejce a plochou vařečkou ho odškrabujeme ode dna. Jakmile začne tuhnout, přidáme zakysanou smetanu a sůl, promícháme a pánev ihned odstavíme z ohně, aby se vejce nepřepeklo.
  • 5
    Na talíř servírujeme opečenou bramboru, na ni míchané vejce ozdobené petrželkou a uzeného pstruha. Toho polijeme 1 lžící máslové vody, ve které se pstruh prohříval.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef