Milí zákazníci, poptávka po naší službě se díky mimořádné situaci dramaticky zvyšuje. Abychom mohli obsloužit ještě více lidí, kteří nás teď potřebují, omezujeme maximální počet položek v nákupu na 45. Dál děláme vše pro to, abychom ještě více navýšili naši kapacitu. Všechny vás moc prosíme o trpělivost a shovívavost. Děkujeme Vám.

SUROVINY

  • 2 zralé banány
  • 170 g řeckého jogurtu
  • 100 g hladké mouky
  • 50 ml rostlinného oleje
  • 1 vejce
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžička mleté skořice
  • ½ lžičky vanilkového extraktu

SUROVINY K PODÁVÁNÍ

  • bílý jogurt
  • javorový sirup
  • moučkový cukr na posypání

SNOUBENÍ POKRMU S KÁVOU

  • Tento pokrm si nejlépe vychutnáte společně s kvalitní kávou.

POSTUP

  • 1
    Banány oloupeme a nakrájíme na kolečka silná 3 mm.
  • 2
    V míse důkladně promícháme jogurt, vejce, vanilkový extrakt a 2 lžíce studené vody. Ve druhé míse smícháme mouku, prášek do pečiva a skořici. Suchou směs vmícháme do jogurtové směsi a promícháme do hladkého těsta.
  • 3
    Na pánvi na středním ohni rozehřejeme olej, lžící na ni naneseme těsto a vytvarujeme lívance o průměru 6–8 cm. Na každý lívanec během smažení položíme 3 plátky banánu. Jakmile lívance na spodní straně zezlátnou, otočíme je a pečeme dozlatova i z druhé strany.
  • 4
    Hotové lívance položíme na talíř a podáváme je s bílým jogurtem a javorovým sirupem, lehce poprášené moučkovým cukrem.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef