Skip navigation
  • Our dear customers, the interest in our service is huge right now and time windows are disappearing faster than candy from the table. If your desired delivery time is not currently available, don't worry!
    Show more

4 Servings
Do hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

Ingredients

  • 20 g piniových semínek
  • 20 g nesolených pistácií
  • 40 g mandlových plátků
  • 30 g strouhaného kokosu
  • 300 g kuskusu
  • 1 hvězdička badyánu
  • 1 svitek skořice dlouhý 8 cm
  • sůl
  • pepř
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 menší granátové jablko
  • 30 g sušených meruněk
  • 30 g rozinek
  • 3 lžíce nahrubo nakrájené máty
  • 3 lžíce nahrubo nakrájené plocholisté petržele
  • 30 ml citronové šťávy a ½ lžičky najemno nastrouhané citronové kůry

Instructions

  • 1
    Troubu rozehřejeme na 160 °C. Pinie a pistácie vyskládáme do jedné vrstvy na plech, vložíme do trouby a pečeme 12 minut. Poté je přendáme do misky vychladnout.
  • 2
    Stejným způsobem připravíme mandlové plátky a pečeme je v troubě 8 minut. Necháme v misce vychladnout.
  • 3
    Na středním ohni rozehřejeme pánev a nasucho na ní za stálého míchání orestujeme strouhaný kokos do světle zlaté barvy. Hotový kokos dáme do misky vychladnout.
  • 4
    Kuskus dáme do větší mísy.
  • 5
    600 ml vody přivedeme k varu společně s badyánem, skořicí a 1 lžící soli. Jakmile voda začne bublat, přilijeme ji do mísy ke kuskusu. Přidáme 2 lžíce olivového oleje, důkladně promícháme, přiklopíme poklicí nebo obráceným talířem a necháme odstát, dokud se nevstřebá veškerá voda a kuskus nezměkne. Vyndáme badyán a skořici a vyhodíme je.
  • 6
    Granátové jablko rozkrojíme a pomocí lžíce z něj vyklepneme zrníčka. Odstraníme z nich případnou bílou dužninu. Meruňky nakrájíme nadrobno, pistácie nahrubo. Do hotového kuskusu vmícháme piniová semínka, pistácie, mandlové plátky, sušené ovoce, kokos, nakrájené bylinky, semínka z granátového jablka a citronovou kůru a šťávu. Vmícháme zbylý olivový olej, dle chuti osolíme, opepříme a promícháme.
Tip
Nastrouhejte pouze žlutou část citronu, bílá je hořká. Místo rozinek můžete použít sušené brusinky.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

Ingredients