SUROVINY NA LÍVANCE

  • 240 g jemných ovesných vloček
  • 3 zralé banány
  • 6 vajec
  • 30 g másla v pokojové teplotě
  • rostlinný olej na potření pánve

SUROVINY K PODÁVÁNÍ

  • čerstvé ovoce dle chuti
  • bílý jogurt
  • javorový sirup
  • moučkový cukr na posypání
  • lístky máty na ozdobu

POSTUP

  • 1
    Banány rozmačkáme vidličkou. Přisypeme vločky, přidáme vejce a máslo a promícháme.
  • 2
    Pánev potřeme olejem, lžící na ni naneseme těsto, vytvarujeme lívance o průměru 8–10 cm a osmažíme je na středním ohni dozlatova z obou stran.
  • 3
    Servírujeme s čerstvým ovocem dle chuti a s jogurtem, přelité javorovým sirupem a lehce zaprášené moučkovým cukrem. Ozdobíme lístky máty.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY NA LÍVANCE

 
 
 
 
 

SUROVINY K PODÁVÁNÍ