Galety

8 KUSŮ

SUROVINY NA GALETY

  • 200 g pohankové mouky
  • 50 g hladké mouky
  • 1 vejce
  • 1 lžíce rostlinného oleje a olej na smažení
  • špetka soli

SUROVINA NA NÁPLŇ NA 1 PORCI

  • 1 plátek šunky
  • 20 g sýra Gruyère
  • 1 čerstvé vejce
  • špetka čerstvě mletého pepře
  • sůl

POSTUP

  • 1
    Do mísy nasypeme obě mouky, přidáme 250 ml vody, promícháme, přidáme vejce a promícháme. Přilijeme dalších 250 ml vody, přimícháme sůl a olej a těsto necháme při pokojové teplotě 2 hodiny odpočinout.
  • 2
    Plátek šunky rozřízneme na 4 stejně velké proužky, sýr nastrouháme.
  • 3
    Na středním ohni rozpálíme pánev, přilejeme 1/2 lžíce oleje a nalijeme sběračku těsta. Pohybem pánve těsto rozlijeme tak, aby bylo velmi tenké.
  • 4
    Galetu osmažíme z jedné strany dozlatova. Obrátíme ji a do středu vyklepneme vejce. Osolíme ho, opepříme a ze čtyř stran obložíme šunkou a posypeme sýrem.
  • 5
    Strany galety přeložíme směrem k vejci tak, aby vejce nebylo zakryté a opatrně ji přendáme na talíř.

TIP

Na smažení budete potřebovat pánev s nepřilnavým povrchem Ø 28 cm. K přípravě budete potřebovat paletku na obracení galet.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY NA GALETY

 
 
 
 
 

SUROVINA NA NÁPLŇ NA 1 PORCI