Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
Ingredience
- 260 g cukety
- 3 vejce
- 90 g třtinového cukru nebo jiného sladidla
- 150 g jogurtu
- 50 g ghí
- 1 lžička jedlé sody
- 1 lžička prášku do pečiva
- 200 g polohrubé špaldové mouky
- 30 g holandského kakaa
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
Postup
- 1Cuketu nastrouháme na jemném struhadle. Necháme 10 minut odstát a poté rukama vyždímáme přebytečnou tekutinu. Cukety zbude přibližně 135 g.
- 2Troubu zapneme na horní a spodní ohřev a nastavíme 170 °C.
- 3Formu vymažeme máslem a vysypeme moukou.
- 4Vejce rozklepneme a oddělíme bílky. Ty vyšleháme do tuhého sněhu. Žloutky s cukrem vyšleháme do světlé pěny. Přidáme jogurt, cuketu a ghí a zamícháme. Přisypeme suché suroviny a zamícháme. Na závěr vmícháme sníh. Těsto nalijeme do formy, uhladíme povrch a vložíme do trouby. Pečeme 40 -45 minut. Pomocí špejle vyzkoušíme, zda je chlebíček propečený.

Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!