Přeskočit navigaci

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • Olivový olej
  • 300 g kuřecího (stehenního) masa nakrájeného na nudličky
  • 300 g celozrnné rýže
  • Kuchařský box - Piri Piri

POSTUP

  • 1
    Česnek oloupejte a nakrájejte na nadrobno. Vymačkejte šťávu z limetky. V míse smíchejte kuře s 1 lžící (olivového) oleje, 2 lžícemi kořenící směsi, limetkovou šťávou a 1/3 stroužku česneku. Kuře nechte marinovat.
  • 2
    Zeleninu očistěte. Cibuli a zbývající česnek oloupejte, cibuli nakrájejte a česnek nakrájejte nadrobno.
  • 3
    Červenou papriku rozkrojte na polovinu. V případě potřeby odstraňte semínka. Cuketu rozkrojte na polovinu a nakrájejte na půlměsíčky. Papriky a rajčata nakrájejte na kostičky. Rýži uvařte podle pokynů na obalu.
  • 4
    Mezitím na pánvi rozehřejte 2 lžíce (olivového) oleje a na středním ohni 5–6 minut osmažte cibuli, zbývající česnek, feferonky (podle chuti), cuketu a papriku. Přidejte rajčata, zbytek kořenící směsi a 50 ml vody. Přikryjte a duste na mírném ohni 5 minut.
  • 5
    Zatímco se zelenina dusí, v jiné pánvi rozehřejte 1 lžíci (olivového) oleje a podle návodu na obalu osmažte kuřecí maso do zlatavé barvy a dokonalého opečení.
  • 6
    Podívejte s rýží, opékanou zeleninou a piri-piri kuřecím masem.
Rohlík vaří

SUROVINY