Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- ½ malé cukety (cca 50 g)
- 1 hrst čerstvého baby špenátu (nebo rozmraženého a zbaveného přebytečné vody)
- 2 vejce velikosti M
- 1 lžíce řepkového nebo slunečnicového oleje
- 1 celozrnná tortilla (⌀ cca 20 cm)
- 30 g eidamu (nastrouhaného najemno, 30 % tuku)
- Sůl
- Pepř
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve si připravte misku a očistěte cuketu. Tu poté nahrubo nastrouhejte do misky, osolte a dejte stranou na 5–8 minut, aby pustila vodu. Poté přebytečnou vodu ještě vymačkejte.
- 2Mezitím omyjte špenát, dejte ho stranou a připravte si menší misku, do které rozklepněte 2 vejce, přidejte sůl a pepř a vidličkou vyšlehejte.
- 3Do středně velké pánve (min. ⌀ 20 cm) nalijte1 lžíci oleje, kterou rozehřejte na středním plameni. Do rozpáleného oleje poté vložte cuketu se špenátem a opékejte 2–3 minuty, dokud cuketa nepustí všechnu vodu a listy špenátu nezvadnou.
- 4Poté přidejte vyšlehaná vejce a vzniklou směs rozprostřete po celé pánvi. Navrch položte a následně mírně přitlačte tortillu, aby se k ní směs přichytila. Jakmile bude spodní strana vajíček pevnější a vrchní strana lehce přilnutá k tortille, což potrvá 1–2 minuty, otočte tortillu tak, aby vaječná směs směřovala nahoru. Jednu polovinu zasypte sýrem a druhou polovinou tortillu překlopte. Takto wrap opékejte ještě 1–2 minuty z každé strany dozlatova.
- 5Poté odstavte z plamene a wrap ihned podávejte.

Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová