Skip navigation
  • Ještě něco na poslední chvíli? Doobjednávejte nejpozději 24 hodin před doručením!
    Show more
  • Our dear customers, the interest in our service is huge right now and time windows are disappearing faster than candy from the table. If your desired delivery time is not currently available, don't worry!
    Show more

2 Servings
Do hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • 500 g cukety
  • 1 lžička soli
  • 70 g jarní cibulky
  • 1 stroužek česneku
  • nastrouhaná kůra z ½ citronu
  • 1 lžíce najemno nakrájeného tymiánu
  • 2 vejce
  • 80 g hladké mouky
  • rostlinný olej na smažení
  • 250 g zakysané smetany

YOU WILL ALSO NEED

  • kuchyňské utěrky

INSTRUCTIONS

  • 1
    Cuketu nastrouháme, v misce smícháme se solí a necháme 10 minut odstát.
  • 2
    Bílou část jarní cibulky našikmo nakrájíme na jemné nudličky a přidáme k cuketě.
  • 3
    Česnek prolisujeme a spolu s citronovou kůrou a tymiánem přidáme k cuketě a promícháme.
  • 4
    Cuketu vymačkáme a šťávu z ní dáme stranou. K cuketě přidáme vejce, promícháme, přidáme mouku a opět promícháme.
  • 5
    Na pánvi na středním ohni rozehřejeme olej a smažíme na něm placky o průměru 10 cm. Hotové placky dáme na talíř s kuchyňským papírem, který odsaje přebytečný tuk.
  • 6
    Ze šťávy vymačkané z cukety odměříme 90 ml a smícháme ji se zakysanou smetanou.
  • 7
    Zelenou část jarní cibulky šikmo nakrájíme najemno.
  • 8
    Placky podáváme s ochucenou zakysanou smetanou a jarní cibulkou.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

INGREDIENTS

YOU WILL ALSO NEED