Přeskočit navigaci
  • Naši milí zákazníci, zájem o naši službu je teď obrovský a časová okna mizí rychleji než cukroví ze stolu. Pokud vám žádné nevyhovuje, nezoufejte!
    Zobrazit více

6 PORCÍ
Do hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 80 g celozrnné špaldové mouky hladké
  • 20 g másla (rozpuštěného)
  • 50 g medu v tekutém stavu
  • 250 ml polotučného mléka (lze nahradit libovolným rostlinným)
  • 3 vejce velikosti M
  • 1 lžička citronové kůry (nastrouhané na jemno)
  • 120 g mraženého lesního ovoce (lze nahradit čerstvým)
  • Sůl

POSTUP

  • 1
    Nejprve si ve středně velké míse smíchejte špaldovou mouku, rozpuštěné máslo, med, mléko, vejce, citronovou kůru a špetku soli. Výsledné těsto by mělo mít hladkou konzistenci podobnou těstu na palačinky. Mísu s těstem dejte zhruba na 30-45 minut odležet do lednice.
  • 2
    Přibližně 10 minut před vyndáním těsta z lednice dejte předehřívat troubu na 180 °C a připravte si 6 menších zapékacích forem o objemu cca 150 ml.
  • 3
    Po uplynuté době vyndejte odleželé těsto z lednice a do připravených forem rovnoměrně rozdělte lesní ovoce, které následně zalijte těstem. Naplněné formy vložte do předehřáté trouby a těsto pečte 30-35 minut při 170-180 °C.
  • 4
    Hotové koláče vyndejte z trouby a ještě teplé je podávejte.
Tip
Namísto lesního ovoce můžete použít jakékoliv jiné ovoce – pouze ho nejdříve nakrájejte na malé kostičky. Poznámka: Tento koláč lze upéct i v jedné větší formě (s průměrem cca 25 cm) a až po upečení ho rozdělit na jednotlivé porce.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová

SUROVINY