Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY NA KUŘE
- 1 celé kuře bez drobů
- ½ šálku octa
- ½ šálku mleté chilli papričky
- ½ šálku čerstvě vyrobené česnekové pasty (prolisoveného česneku)
- ½ šálku rostlinného oleje na marinádu
- 1 šálek černého piva
- Sůl
- Pepř
- Kmín
- ½ šálku tmavé sójové omáčky
PŘÍLOHA
- 6 velkých bílých brambor na vaření oloupaných a nakrájených na silné hranolky
- 2 šálky rostlinného oleje na smažení brambor
- 1 ledový salát (nahrubo nakrájený)
- 3 střední rajčata (nakrájená na plátky)
- ½ okurky (oloupaná a nakrájené na plátky)
- Zálivka na salát
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Přidejte do mísy suché mleté přísady na kuře.
- 2Všechny ingredience na marinádu (ocet, sójová omáčka, rostlinný olej, černé pivo, mletá chilli paprička, česnek, hrubá sůl, pepř a kmín) smíchejte ve velké míse a dobře promíchejte.
- 3Kuře dejte do velkého pekáčku nebo mísy, zalijte marinádou, aby pokryla všechny části kuřete, a nechte přes noc v lednici marinovat.
- 4Kuře vyndejte z lednice, naposledy kuře potřete marinádou a vložte do pekáče, na dno pekáče přidejte vodu, aby se kuře nevysušilo. Předehřejte troubu na (200 °C) po dobu 10 minut a umístěte plech s kuřetem doprostřed trouby. Pečte 2 hodiny nebo dokud nebude uvařené, ujistěte se, že kuře je uvnitř propečené (zkontrolujte špejlí) a kůže pěkně opečená a křupavá.
- 5Opečte brambory ve velkém množství rostlinného oleje dozlatova. Položte na kuchyňskou utěrku. Podle chuti dosolte.
POSTUP NA PŘÍLOHU
- 1Položte hlávkový salát, rajče a okurku a promíchejte se salátovým dresinkem podle vašeho výběru.
- 2Když je kuře hotové, nakrájejte ho na jednotlivé kousky (obvykle na čtvrtky) a podávejte s hranolky, salátem a omáčkami.
