Skip navigation
  • Our dear customers, the interest in our service is huge right now and time windows are disappearing faster than candy from the table. If your desired delivery time is not currently available, don't worry!
    Show more

Buy all ingredients right below the recipe

Ingredients for rabbit

  • 300 g oloupané cibule
  • 5 stroužků česneku
  • 150 g špeku
  • 1 celý králík
  • sůl
  • 10 kuliček celého pepře
  • 6 kuliček nového koření
  • 4 bobkové listy
  • 300 ml kuřecího vývaru

Ingredients for fried onions

  • 300 g cibule
  • 2 lžíce sádla

Ingredients for potato dumplings

  • 1 kg brambor, varný typ C
  • 250 g hrubé mouky a mouka na podsypání těsta
  • 2 vejce
  • sůl
  • 1 lžíce bramborového škrobu
  • 2 lžíce sádla na hotové knedlíky

Ingredients for spinach purée

  • 1 kg čerstvého listového špenátu
  • 130 g oloupané cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžíce sádla
  • 2 vejce
  • 20 g strouhanky
  • sůl
  • pepř

You also need

  • pečicí papír

PAIRING DISHES WITH BEER

  • Tento pokrm si nejlépe vychutnáte se sklenkou dobře vychlazeného piva.

Instructions for rabbit

  • 1
    Česnek oloupeme a prolisujeme. Cibuli nakrájíme najemno. Špek nakrájíme na hranolky 1×3 cm a dáme na 20 minut do mrazáku.
  • 2
    Troubu rozehřejeme na 140 °C. Králíka rozporcujeme, tedy oddělíme přední a zadní běhy, hlavu a nakonec rozpůlíme hřbet. Do jednotlivých porcí masa prořízneme tenkým nožem díry o velikosti hranolku špeku. Díry naplníme připravenými hranolky špeku. Zbylý špek nakrájíme na kostičky.
  • 3
    Maso ze všech stran důkladně osolíme a potřeme prolisovaným česnekem. Do kastrolu dáme nakrájenou cibuli a na ni položíme připravené maso. Přidáme celý pepř, nové koření a bobkový list, zbylý špek a podlijeme vývarem.
  • 4
    Z pečicího papíru vystřihneme kolo s průměrem o něco větším, než je průměr kastrolu s králíkem. Papír zmačkáme a pod tekoucí vodou ho párkrát rozbalíme a opět zmačkáme. Následně jej rozložíme na králíka, kastrol přiklopíme poklicí a dáme péct do vyhřáté trouby na 1 hodinu nebo než je maso měkké.
  • 5
    Poté sundáme poklici i papír, troubu rozpálíme na 200 °C, kastrol vrátíme do trouby a maso necháme opéct dozlatova.
  • 6
    Podáváme se špenátovým pyré, bramborovým knedlíkem, šťávou z pečení a smaženou cibulkou.

Instructions for onion

  • 1
    Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. V kastrolu na středním ohni rozehřejeme sádlo, přidáme cibuli a za častého míchání ji orestujeme dozlatova. Stáhneme z ohně a necháme dojít.

Instructions for spinach purée

  • 1
    Listy špenátu zbavíme kořínků a stonků, důkladně několikrát propereme ve studené vodě a necháme okapat. Cibuli nakrájíme najemno. Česnek oloupeme a rovněž nakrájíme najemno.
  • 2
    V kastrolu na středním ohni rozehřejeme sádlo a necháme na něm zesklovatět nakrájenou cibuli. Stáhneme oheň na třetinu, přidáme česnek a 1 minutu mícháme.
  • 3
    Přidáme špenát, důkladně promícháme a na 1 minutu přikryjeme poklicí. Odkryjeme, promícháme a necháme další 1 minutu vařit. Pak špenát nahrubo rozmixujeme. Přidáme vejce a strouhanku, promícháme a necháme 1 minutu prohřát.
  • 4
    Dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem a promícháme.

Instructions for potato dumplings

  • 1
    Do většího hrnce dáme vařit dobře osolenou vodu na knedlíky.
  • 2
    Ve druhém hrnci uvaříme brambory ve slupce do poloměkka. Když vychladnou, oloupeme je a nastrouháme najemno na vál nebo do velké mísy. Přidáme škrob, mouku, vejce, 1 lžičku soli a co nejrychleji vymícháme vařečkou nebo ručně měkčí, ale kompaktní těsto.
  • 3
    Na pomoučeném stole či válu z těsta tvarujeme delší šišky (tak aby se vešly do hrnce s vodou) o průměru 5 cm. Ty ihned vkládáme do osolené vroucí vody. Po chvíli zkontrolujeme, že plavou, jinak je odlepíme ode dna. Vaříme na menším ohni 20–25 minut.
  • 4
    Rozehřejeme sádlo. Hotové knedlíky vyjmeme děrovanou naběračkou a vložíme do mísy s rozehřátým sádlem, ve kterém je obalíme. Jen tak neoschnou, neokorají a zůstanou vláčné.
  • 5
    Šišku nakrájíme na 1,5 cm široké knedlíky.
Tip
Špek nakrájejte na tenké proužky. Prošpikujte jimi hřbet stehna i zadní běhy. Do každé porce vložte asi čtyři špalíčky špeku, zbytek můžete přidat do kastrolu. Pečicí papír v ruce zmačkejte a namočte do vody. Přikryjte jím králíka, aby nebyl suchý. Kastrol můžete zakrýt ještě pokličkou, králík má totiž tendenci se při pečení vysušit.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

Ingredients for rabbit

Ingredients for fried onions

Ingredients for potato dumplings

Ingredients for spinach purée

You also need

PAIRING DISHES WITH BEER