Skip navigation

1 Serving
Do hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

Ingredients

  • bulka
  • 1 plátek cheddaru
  • kečup
  • majonéza
  • 2 listy salátu
  • 2 plátky rajčete
  • 2 kolečka cibule
  • 150 g mletého hovězího masa
 

Instructions

  • 1
    Dobrým burgerům stačí kvalitní hovězí, sůl a pepř, proto používáme již namíchané maso přímo od řezníka.
  • 2
    Burgery by měly být o trochu větší než houska, uprostřed maso trochu zploštěte, při grilování se totiž lehce vyboulí, a takto vám zůstane pěkně rovné. Maso o pokojové teplotě pokládejte na dobře rozpálený a trochou olejem potřený gril. Na střední propečení stačí opéct z každé strany maso 3 minuty, záleží ale na jeho tloušťce a vaší chuti. Chvíli po otočení dejte na maso plátek sýru, aby se roztekl. Na grilu nezapomeňte zlehka opéct i rozkrojenou housku.
  • 3
    Housku poté pomažte majonézou, kečupem nebo kombinací obojího, přidejte opečené maso na burger a další suroviny dle chuti, jako je plátky rajčete, cibule a salátu. Přiklopte houskou, případně rozkrojte a ihned podávejte.
Tip
Salát nepokládejte pod maso, protože jinak rychle zavadne. V burgeru jsou výborné i plátky dokřupava vypečené slaniny. Tu ale opékejte stranou na grilovacím tácku nebo na pánvi, aby vám nepropadla mřížkou grilu (vlastnoručně otestováno).
Rohlík cooks

Ingredients