Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY NA TĚSTO
- 90 g mletého máku
- 70 g medu
- 70 g celozrnné špaldové mouky hladké
- 30 g ovesných vloček jemných
- 40 g másla (pokojové teploty)
- 1 vejce velikosti M
SUROVINY NA NÁPLŇ
- 5 g kukuřičného škrobu
- 50 g marmelády z černého rybízu (nebo marmelády dle vlastního výběru)
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- Papír na pečení
- Potravinářská fólie
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Připravte si středně velkou mísu a dejte do ní všechny ingredience kromě na těsto. Smíchejte je a vypracujte kompaktní těsto. To zabalte do potravinářské fólie a dejte alespoň na 8 hodin odležet do lednice (nejlépe však přes noc).
- 2Odleželé těsto vyndejte z lednice a nechte 10 minut odležet na lince, aby změklo a lépe se s ním pracovalo. Mezitím si předehřejte troubu na 150 °C, připravte si plech a vyložte jej pečicím papírem. V malé misce si smíchejte marmeládu s kukuřičným škrobem a dejte prozatím stranou.
- 3Následně začněte tvarovat cukroví: Prsty ulamujte kousky těsta (5–7 g), tvarujte je v kuličky a ty mírně zmáčkněte a dejte na pečicí papír. Do takto připravených kuliček udělejte buď prstem (nebo vařečkou) důlky a plňte je marmeládou.
- 4Plech dejte do trouby a cukroví pečte 20–22 minut při 145–150 °C. Po upečení nechte plně vychladnout. Cukroví vám v lednici vydrží až 2 týdny.
Tip
Marmeládu můžete zaměnit za svou oblíbenou, zkuste
třeba višňovou.

Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová.