Skip navigation
  • Our dear customers, the interest in our service is huge right now and time windows are disappearing faster than candy from the table. If your desired delivery time is not currently available, don't worry!
    Show more

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS FOR MEAT

  • 4 vykostěná kuřecí stehna po 360 g
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 1 snítka rozmarýnu dlouhá 8 cm
  • 1 lžíce másla
  • sůl

INGREDIENTS FOR BREADCRUMBS

  • 1 lžička nakrájeného rozmarýnu
  • 40 g másla
  • 30 g vlašských ořechů
  • 2 lžíce olivového oleje
  • nastrouhaná kůra z ½ citronu
  • 4 plátky toustového chleba
  • špetka soli
  • 1 hrst plocholisté petržele

INGREDIENTS FOR SALAD

  • 8 cherry rajčat
  • 2 hrsti rukoly
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 kávová lžička citronové šťávy
  • špetka soli
  • špetka pepře

PAIRING DISHES WITH WINE

  • Tohle jídlo chutná nejlépe se středně plnými, bílými a růžovými víny.

INSTRUCTIONS FOR BREADCRUMBS

  • 1
    Petržel, rozmarýn, máslo, ořechy, olivový olej, sůl a citronovou kůru vložíme do mixéru a rozmixujeme.
  • 2
    Z toustového chleba okrájíme kůrku, střídku nalámeme do mixéru k ostatním surovinám a vše rozmixujeme.

INSTRUCTIONS FOR MEAT

  • 1
    Troubu rozehřejeme na 190 °C.
  • 2
    Maso důkladně osolíme na straně kůže.
  • 3
    V pánvi na středním ohni rozpálíme olej a položíme na ni maso kůží dolů. Pečeme 4 minuty dozlatova.
  • 4
    Maso otočíme, do pánve přidáme snítku rozmarýnu a máslo a pečeme další 2 minuty.
  • 5
    Maso osolíme na straně bez kůže a položíme ho do pekáčku kůží nahoru.
  • 6
    Připravenou strouhanku rozprostřeme na všechny porce masa a pekáček vložíme do rozehřáté trouby na 8 minut.
  • 7
    Hotové maso vyndáme z trouby a necháme ho 4 minuty odpočinout v pokojové teplotě.

INSTRUCTIONS FOR SALAD

  • 1
    Rajčata překrojíme napůl a v misce je smícháme s rukolou.
  • 2
    Olivový olej smícháme s citronovou šťávou, pokapeme jím salát a lehce ho osolíme a opepříme.
Tip
Strouhejte vždy jen žlutou část kůry citronu. Bílá je hořká.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

INGREDIENTS FOR MEAT

INGREDIENTS FOR BREADCRUMBS

INGREDIENTS FOR SALAD

PAIRING DISHES WITH WINE