Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 80 g třtinového cukru krystal
- 80 g másla (pokojové teploty)
- 3 vejce velikosti M
- 100 g bílého jogurtu (3,5 % tuku)
- 180 g celozrnné špaldové mouky hladké
- 80 g neloupaných mletých mandlí
- 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
- 100 g čerstvých malin
- 20 g loupaných mandlových plátků
- Sůl
- 100 g třtinového cukru moučka
- Šťáva z 1 malého citronu
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve dejte předehřívat troubu na 180 °C, připravte si formu na chlebíček (cca 15 cm × 10 cm) a vyložte ji pečicím papírem.
- 2Nachystejte si větší mísu, dejte do ní třtinový cukr a máslo a šlehejte elektrickým šlehačem 1–2 minuty na vysoký výkon. Poté snižte šlehač na střední výkon a do mísy přišlehávejte jedno vejce po druhém a nakonec také bílý jogurt. Do vzniklé směsi následně přidejte špaldovou mouku, mleté mandle, prášek do pečiva a špetku soli, vše smíchejte a vytvořte hladké těsto.
- 3Polovinu množství těsta nalijte do připravené formy na chlebíček a zasypte malinami. Na maliny poté nalijte zbylou polovinu těsta a pečte 55–60 minut při 175–180 °C. Po upečení chlebíček vytáhněte z trouby a nechte 30 minut chladnout.
- 4Jakmile chlebíček vychladne, připravte polevu: Do menší mísy dejte třtinový cukr a postupně přidávejte citronovou šťávu, dokud nevznikne hustější, ale tekutá konzistence. Vzniklou polevu ihned nalijte na chlebíček a vršek posypejte mandlovými plátky. Polevu nechte ztuhnout, což potrvá cca 30 minut, a podávejte.

Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová