• Na Svátek práce fungujeme stejně jako každý jiný den. Užijte si volno a nákupy nechte na nás! Bez front až ke dveřím.
Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering, exclusive products for members only and many other benefits.Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering
Purchase 4x a month without a minimum order amount
15 % discount on WITHOUT COMPROMISE products
Exclusive products for members only

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS FOR CHICKEN

  • 2 kuřecí stehna s kůží po 200 g
  • 50 g olivového oleje
  • sůl

INGREDIENTS FOR AROMATIC BREADCRUMBS

  • 60 g strouhanky
  • 50 g olivového oleje
  • 5 g lístků plocholisté petržele
  • 5 g chilli papričky
  • 1 stroužek česneku
  • šťáva z 1/2 citronu
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl

INGREDIENTS FOR LEMON SAUCE

  • 100 g vychlazeného másla
  • šťáva z 1/2 citronu
  • sůl

YOU ALSO NEED

  • potravinářskou fólii
  • zapékací mísu

PAIRING DISHES WITH WINE

  • Toto jídlo chutná nejlépe se středně plnými, bílými a růžovými víny.

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

INSTRUCTIONS

  • 1Troubu rozehřejeme na 180 °C.
  • 2Nejdříve připravíme aromatickou strouhanku. Chilli papričku očistíme, vyndáme semínka a najemno ji nakrájíme. Petržel a česnek nakrájíme najemno. Vše dáme do mísy.
  • 3Přidáme strouhanku, olivový olej, citronovou šťávu, sůl a pepř a promícháme.
  • 4Stehna vykostíme, položíme na prkénko kůží dolů, zakryjeme o potravinářskou fólií a lehce naklepeme. Poté ho z obou stran osolíme.
  • 5V pánvi na středním ohni rozehřejeme olej.
  • 6Maso důkladně obalíme v aromatické strouhance, rukama ji přitlačíme k masu a kůží dolů ho položíme do rozpáleného oleje. Pečeme 1 minutu, poté kuře obrátíme a pečeme další 1 minutu.
  • 7Stáhneme z ohně, maso přendáme do zapékací mísy kůží nahoru a posypeme ho slabou vrstvou zbylé ochucené strouhanky. Dáme do rozehřáté trouby a pečeme 10 minut.
  • 8Mezitím připravíme citronovou omáčku. V malém rendlíku přivedeme na mírném ohni k varu 4 lžíce vody. Za stálého míchání metličkou přidáváme po kouscích vychlazené máslo. Jakmile vznikne emulze, stáhneme rendlík z ohně, zašleháme citronovou šťávu a osolíme. Nikdy nezahřívejte omáčku na prudkém ohni!
Tip
K přípravě citronové omáčky budete potřebovat metličku. Na obrácení kuřete budete potřebovat plochou obracečku.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef

INGREDIENTS FOR CHICKEN

INGREDIENTS FOR AROMATIC BREADCRUMBS

INGREDIENTS FOR LEMON SAUCE

YOU ALSO NEED

PAIRING DISHES WITH WINE