Skip navigation
  • Our dear customers, the interest in our service is huge right now and time windows are disappearing faster than candy from the table. If your desired delivery time is not currently available, don't worry!
    Show more

2 Portions
Do hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • 100 g cukety
  • 50 g mrkve
  • 40 g červené papriky
  • 120 g malých brambor
  • 60 g hlívy ústřičné
  • 30 g másla
  • 5 g chilli papričky
  • 1 jarní cibulka
  • 1/2 citronu
  • 1 stroužek česneku
  • 1 větší snítka tymiánu
  • 1 lžíce olivového oleje k podávání
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl
  • 2 kuřecí stehna s kůží po 200 g

PAIRING DISHES WITH WINE

  • Toto jídlo chutná nejlépe se středně plnými, bílými a růžovými víny.

INSTRUCTIONS

  • 1
    Troubu rozehřejeme na 185 °C.
  • 2
    Kuřecí stehna vykostíme a každé rozkrojíme na 4 stejně velké díly, osolíme je a opepříme.
  • 3
    Z cuket odkrojíme špičky. Mrkev očistíme. Z papriky a chilli papričky odstraníme semínka. Brambory rozpůlíme, a pokud jsou nové, necháme slupku. Chilli papričku nakrájíme najemno, zbytek zeleniny na kostky o hraně 1,5 cm.
  • 4
    Zelenou část jarní cibulky nakrájíme na kousky dlouhé 2 cm, bílou část najemno. Citron podélně rozřízneme na dvě části. Česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Hlívu ústřičnou očistíme a nakrájíme na kousky 2 x 2 cm.
  • 5
    V kastrolu na středním ohni rozehřejeme máslo, vložíme kuře kůží dolů a pečeme 2 minuty dozlatova. Přidáme brambory a mrkev, maso obrátíme a pečeme ho z druhé strany další 2 minuty.
  • 6
    Přidáme zelenou část jarní cibulky a česnek, zamícháme a přidáme cuketu, papriku, chilli papričku, citron a tymián. Osolíme a opepříme a restujeme za občasného míchání další 2 minuty. Nakonec přidáme hlívu a vše ještě 2 minuty restujeme.
  • 7
    Stáhneme z ohně, zakryjeme poklicí a dáme do rozehřáté trouby. Pečeme 12 minut. Podáváme přelité 1 lžící oleje a posypané bílou částí jarní cibulky.
Tip
Na přípravu budete potřebovat kastrol s poklicí vhodný do trouby.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

INGREDIENTS

PAIRING DISHES WITH WINE