Buy all ingredients right below the recipe
INGREDIENTS
- 1 pstruh o váze 450 g
- sůl
- pepř
- 1 kávová lžička kmínu
- 60 g hladké mouky
- 20 g másla
- 40 g přepuštěného másla
- 2 větší lístky šalvěje
YOU ALSO NEED
- pečicí papír
SIDE DISH
- brambory
- rýže
- chléb
INSTRUCTIONS
- 1Troubu rozehřejeme na 180 °C.
- 2Rybě nůžkami ostříháme ploutve. Omyjeme ji pod tekoucí studenou vodou a důkladně osušíme. Osolíme ji a opepříme čerstvě mletým pepřem ze všech stran i zevnitř. Poté ji obalíme v hladké mouce. Přebytečnou mouku sklepneme. Dovnitř ryby vložíme šalvěj a rybu posypeme kmínem.
- 3Na nepřilnavé pánvi na středním ohni rozehřejeme přepuštěné máslo, položíme na ni rybu a během 2 minut ji z každé strany opečeme dozlatova.
- 4Takto připravenou rybu poklademe čerstvým máslem, položíme na pečící papír, dáme ho na plech a vložíme do rozehřáté trouby. Pečeme 5 minut.

Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef
