Skip navigation
  • Our dear customers, we apologize, but demand for our services has skyrocketed before Christmas, and we therefore have no delivery slots available for today.
    Show more

4 Servings
Do hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY

  • 100 g oloupané cibule
  • 10 g oloupaného česneku
  • 150 g oloupané mrkve
  • 100 g řapíkatého celeru
  • 300 g oloupaných brambor, varný typ B
  • 80 g olivového oleje
  • 1 lžíce najemno nakrájeného rozmarýnu
  • 400 ml zeleninového vývaru
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • 350 g uvařené čočky
  • 1 lžíce najemno nakrájené plocholisté petržele
  • 150 g cherry rajčat

POSTUP

  • 1
    Cibuli a česnek nakrájíme najemno. Mrkev, řapíkatý celer a brambory nakrájíme na kostky o hraně 1 cm.
  • 2
    V kastrolu na vyšším ohni rozehřejeme olej, přidáme mrkev a celer a orestujeme je za častého míchání dozlatova. Přidáme cibuli a orestujeme ji dozlatova. Přidáme česnek a rozmarýn a restujeme 20 vteřin.
  • 3
    Přilijeme vývar a 200 ml vody, přidáme brambory a 1 kávovou lžičku soli a přivedeme k varu. Stáhneme oheň na třetinu a vaříme, dokud nejsou brambory skoro měkké. Poté přidáme čočku a vaříme, než jsou brambory zcela uvařené.
  • 4
    Dle chuti osolíme a opepříme a vmícháme nakrájenou petržel. Rajčata překrojíme napůl a vmícháme je do hotového pokrmu.
Tip
Místo zeleninového vývaru můžete použít vodu.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

SUROVINY