• Vážení zákazníci, moc se omlouváme za současné omezení naší služby. Museli jsme bohužel přistoupit k následujícím opatřením:
    - max. 1 nákup denně na osobu, bez možnosti doobjednávky
    - maximální počet položek na jeden nákup je 35. Položka znamená druh zboží např. banán, houska nebo konkrétní druh jogurtu. Počet kusů není omezený. Toto omezení se ale nevztahuje na členy Rohlík Premium.
    Děláme vše pro to, abychom navýšili naše kapacity a doručili vaše nákupy pro co nejvíce z vás. Moc děkujeme za trpělivost a shovívavost. Váš Rohlík.
4 PORCE

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

KUŘE

  • 1 kuře
  • 300 g rajčat
  • 100 g černých oliv
  • 200 g oloupané cibule
  • 2 oloupané stroužky česneku
  • 180 g žampionů
  • 4 lžíce rajského protlaku
  • 200 ml suchého bílého vína
  • 350 ml kuřecího vývaru
  • 30 g vychlazeného másla
  • 1 lžíce cukru krupice
  • 5 lžic olivového oleje
  • 1 lžíce čerstvých lístků oregana
  • 1 lžíce najemno nakrájeného tymiánu
  • sůl
  • pepř

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

  • Tohle jídlo chutná nejlépe se středně plnými, bílými a růžovými víny.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

Postup

  • 1Troubu rozehřejeme na 180 °C. Cibuli podélně rozřízneme a nakrájíme na tenké plátky. Česnek a žampiony také nakrájíme na tenké plátky. Rajčata nakrájíme na drobné kostičky.
  • 2Kuře rozkrájíme na jednotlivé díly - odřízneme stehna a ta rozřízneme v kloubu na 2 části. Odřízneme křídla a oddělíme letky. Seřízneme prsa a rozdělíme je na 2 stejné části. Maso důkladně osolíme a opepříme ze všech stran. Trup kuřete a letky použijeme na přípravu vývaru do jiného pokrmu.
  • 3Ve velkém kastrolu na vyšším ohni rozehřejeme olej a maso na něm opečeme nejprve ze strany kůže 3 minuty dozlatova. Stáhneme oheň na polovinu, maso otočíme a pečeme další 3 minuty.
  • 4Opečené maso dáme stranou a do kastrolu přidáme cibuli. Restujeme za častého míchání 1 minutu. Přidáme žampiony a restujeme 1 minutu. Přidáme česnek a restujeme za stálého míchání 1 minutu. Přidáme protlak a cukr a znovu za stálého míchání restujeme 1 minutu.
  • 5Přilijeme víno, zamícháme, aby se vytvořený nápek na dně kastrolu rozpustil, a víno necháme zcela vyvařit. Poté přidáme rajčata a olivy, promícháme, přilijeme vývar a přivedeme k varu. Vaříme 2 minuty. Přidáme 1 kávovou lžičku soli a špetku pepře, promícháme a stáhneme z ohně.
  • 6Do kastrolu vyskládáme zpět opečené maso kůží nahoru a vložíme do rozehřáté trouby na 50 minut. Kastrol vyndáme z trouby, vyjmeme maso a dáme ho stranou. Do omáčky vmícháme oregano, tymián, vychlazené máslo a případně dochutíme solí.

TIP

Místo čerstvého oregana můžete použít zarovnanou lžičku oregana sušeného. V takovém případě sušené oregano přidejte do kastrolu už společně s vínem.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

KUŘE

1 kuře
300 g rajčat
100 g černých oliv
 
200 g oloupané cibule
 
2 oloupané stroužky česneku
 
180 g žampionů
 
4 lžíce rajského protlaku
 
200 ml suchého bílého vína
 
350 ml kuřecího vývaru
 
30 g vychlazeného másla
 
1 lžíce cukru krupice
 
5 lžic olivového oleje
 
1 lžíce čerstvých lístků oregana
 
1 lžíce najemno nakrájeného tymiánu
 
sůl
 
pepř
 

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

Tohle jídlo chutná nejlépe se středně plnými, bílými a růžovými víny.
 

Tip na přílohu

Těstoviny
Těstoviny
Rýže
Rýže