• Vážení zákazníci, v posledních dnech trochu nestíháme váš zájem v následujících oblastech: Benešovsko, Louny a Žatecko, Plzeňsko, Příbramsko. Bohužel občas máme doručovací okna až za více než pět hodin, nebo dokonce až druhý den. To rozhodně není a nebude náš standard. Na nápravě usilovně pracujeme a brzy situaci zvládneme. Omlouváme se, že se na nás nemůžete plně spolehnout!
4 PORCE

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

KUŘE

  • 1 kuře
  • 300 g rajčat
  • 100 g černých oliv
  • 200 g oloupané cibule
  • 2 oloupané stroužky česneku
  • 180 g žampionů
  • 4 lžíce rajského protlaku
  • 200 ml suchého bílého vína
  • 350 ml kuřecího vývaru
  • 30 g vychlazeného másla
  • 1 lžíce cukru krupice
  • 5 lžic olivového oleje
  • 1 lžíce čerstvých lístků oregana
  • 1 lžíce najemno nakrájeného tymiánu
  • sůl
  • pepř

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

  • Tohle jídlo chutná nejlépe se středně plnými, bílými a růžovými víny.

PŘÍLOHA

  • těstoviny
  • rýže
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

Postup

  • 1Troubu rozehřejeme na 180 °C. Cibuli podélně rozřízneme a nakrájíme na tenké plátky. Česnek a žampiony také nakrájíme na tenké plátky. Rajčata nakrájíme na drobné kostičky.
  • 2Kuře rozkrájíme na jednotlivé díly - odřízneme stehna a ta rozřízneme v kloubu na 2 části. Odřízneme křídla a oddělíme letky. Seřízneme prsa a rozdělíme je na 2 stejné části. Maso důkladně osolíme a opepříme ze všech stran. Trup kuřete a letky použijeme na přípravu vývaru do jiného pokrmu.
  • 3Ve velkém kastrolu na vyšším ohni rozehřejeme olej a maso na něm opečeme nejprve ze strany kůže 3 minuty dozlatova. Stáhneme oheň na polovinu, maso otočíme a pečeme další 3 minuty.
  • 4Opečené maso dáme stranou a do kastrolu přidáme cibuli. Restujeme za častého míchání 1 minutu. Přidáme žampiony a restujeme 1 minutu. Přidáme česnek a restujeme za stálého míchání 1 minutu. Přidáme protlak a cukr a znovu za stálého míchání restujeme 1 minutu.
  • 5Přilijeme víno, zamícháme, aby se vytvořený nápek na dně kastrolu rozpustil, a víno necháme zcela vyvařit. Poté přidáme rajčata a olivy, promícháme, přilijeme vývar a přivedeme k varu. Vaříme 2 minuty. Přidáme 1 kávovou lžičku soli a špetku pepře, promícháme a stáhneme z ohně.
  • 6Do kastrolu vyskládáme zpět opečené maso kůží nahoru a vložíme do rozehřáté trouby na 50 minut. Kastrol vyndáme z trouby, vyjmeme maso a dáme ho stranou. Do omáčky vmícháme oregano, tymián, vychlazené máslo a případně dochutíme solí.
Tip
Místo čerstvého oregana můžete použít zarovnanou lžičku oregana sušeného. V takovém případě sušené oregano přidejte do kastrolu už společně s vínem.
Roman Vaněk

Autor receptu

S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

KUŘE

1 kuře

Celé kuře bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

300 g rajčat

Rajčata bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

100 g černých oliv

 

200 g oloupané cibule

 

2 oloupané stroužky česneku

 

180 g žampionů

 

4 lžíce rajského protlaku

 

200 ml suchého bílého vína

 

350 ml kuřecího vývaru

 

30 g vychlazeného másla

 

1 lžíce cukru krupice

 

5 lžic olivového oleje

 

1 lžíce čerstvých lístků oregana

 

1 lžíce najemno nakrájeného tymiánu

 

sůl

 

pepř

 

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

Tohle jídlo chutná nejlépe se středně plnými, bílými a růžovými víny.

 

PŘÍLOHA

těstoviny

 

rýže