4 PORCE

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

KUŘE

  • 800 g vykostěných kuřecích stehen s kůží
  • 300 ml kuřecího vývaru
  • 160 g oloupané mrkve
  • 130 g oloupané cibule
  • 30 g oloupaného česneku
  • 200 g cukety
  • 40 g oloupaného zázvoru
  • 5 lžic olivového oleje
  • 200 ml pomerančové šťávy a 2 lžičky najemno nastrouhané pomerančové kůry
  • 1 lžíce medu
  • 2 lžíce najemno nakrájené plocholisté petržele
  • pepř
  • sůl

SMĚS KOŘENÍ

  • 1 lžička mletého římského kmínu
  • ½ lžičky mleté skořice
  • ½ lžičky kurkumy
  • ½ lžičky chilli
  • ½ lžičky mletého hřebíčku
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1 lžička mletého koriandru

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

  • Tohle jídlo chutná nejlépe se středně plnými, bílými a růžovými víny.

PŘÍLOHA

  • těstoviny
  • rýže
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Troubu rozehřejeme na 180 °C.
  • 2Mrkev nakrájíme na kolečka silná 0,5 cm. Cibuli nakrájíme najemno. Česnek nakrájíme na plátky. Cuketu rozkrojíme podélně na čtvrtiny a ty pak nakrájíme na plátky silné 0,5 cm. Zázvor nastrouháme a šťávu z něj vymačkáme na mrkev.
  • 3Maso vydatně osolíme a opepříme z obou stran.
  • 4V kastrolu rozpálíme na vyšším ohni olej a maso na něm opečeme 4 minuty dozlatova na straně s kůží. Poté ho otočíme a opečeme dozlatova 1 minutu. Maso vyndáme, dáme stranou a stáhneme oheň pod polovinu.
  • 5Do kastrolu přidáme cuketu a mrkev, promícháme a pečeme 2 minuty. Občas zamícháme. Přidáme cibuli, promícháme a pečeme 1 minutu.
  • 6Přidáme česnek a zázvor, promícháme a za občasného míchání pečeme 2 minuty. Kastrol stáhneme z ohně a vyskládáme do něj opečené maso kůží nahoru.
  • 7V rendlíku na středním ohni nasucho a za stálého míchání restujeme 1 minutu směs koření, než se rozvoní. Pozor, nesmí se spálit!
  • 8Ke koření přilijeme pomerančovou šťávu a vývar, přidáme med a pomerančovou kůru a promícháme. Přivedeme k varu a nalijeme do kastrolu ke kuřeti.
  • 9Kastrol vložíme do rozehřáté trouby a pečeme 40 minut. Před podáváním přimícháme nakrájenou petržel.
Roman Vaněk

S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

KUŘE

800 g vykostěných kuřecích stehen s kůží

Kuřecí vykostěná stehna bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

300 ml kuřecího vývaru

Kuřecí vývar bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

160 g oloupané mrkve

 

130 g oloupané cibule

 

30 g oloupaného česneku

 

200 g cukety

 

40 g oloupaného zázvoru

 

5 lžic olivového oleje

 

200 ml pomerančové šťávy a 2 lžičky najemno nastrouhané pomerančové kůry

 

1 lžíce medu

 

2 lžíce najemno nakrájené plocholisté petržele

 

pepř

 

sůl

 

SMĚS KOŘENÍ

1 lžička mletého římského kmínu

 

½ lžičky mleté skořice

 

½ lžičky kurkumy

 

½ lžičky chilli

 

½ lžičky mletého hřebíčku

 

1 lžička sladké papriky

 

1 lžička mletého koriandru

 

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

Tohle jídlo chutná nejlépe se středně plnými, bílými a růžovými víny.

 

PŘÍLOHA

těstoviny

 

rýže