Skip navigation
  • Our dear customers, the interest in our service is huge right now and time windows are disappearing faster than candy from the table. If your desired delivery time is not currently available, don't worry!
    Show more

Buy all ingredients right below the recipe

Ingredients for chicken

  • 200 g oloupané cibule
  • 2 oloupané stroužky česneku
  • 180 g žampionů
  • 300 g rajčat
  • 1 kuře
  • sůl
  • pepř
  • 5 lžic olivového oleje
  • 4 lžíce rajského protlaku
  • 1 lžíce cukru krupice
  • 200 ml suchého bílého vína
  • 100 g černých oliv
  • 350 ml kuřecího vývaru
  • 1 lžíce čerstvých lístků oregana
  • 30 g vychlazeného másla
  • 1 lžíce najemno nakrájeného tymiánu

PAIRING DISHES WITH WINE

  • Tohle jídlo chutná nejlépe se středně plnými, bílými a růžovými víny.

Side dish

  • těstoviny
  • rýže

Instructions

  • 1
    Troubu rozehřejeme na 180 °C. Cibuli podélně rozřízneme a nakrájíme na tenké plátky. Česnek a žampiony také nakrájíme na tenké plátky. Rajčata nakrájíme na drobné kostičky.
  • 2
    Kuře rozkrájíme na jednotlivé díly - odřízneme stehna a ta rozřízneme v kloubu na 2 části. Odřízneme křídla a oddělíme letky. Seřízneme prsa a rozdělíme je na 2 stejné části. Maso důkladně osolíme a opepříme ze všech stran. Trup kuřete a letky použijeme na přípravu vývaru do jiného pokrmu.
  • 3
    Ve velkém kastrolu na vyšším ohni rozehřejeme olej a maso na něm opečeme nejprve ze strany kůže 3 minuty dozlatova. Stáhneme oheň na polovinu, maso otočíme a pečeme další 3 minuty.
  • 4
    Opečené maso dáme stranou a do kastrolu přidáme cibuli. Restujeme za častého míchání 1 minutu. Přidáme žampiony a restujeme 1 minutu. Přidáme česnek a restujeme za stálého míchání 1 minutu. Přidáme protlak a cukr a znovu za stálého míchání restujeme 1 minutu.
  • 5
    Přilijeme víno, zamícháme, aby se vytvořený nápek na dně kastrolu rozpustil, a víno necháme zcela vyvařit. Poté přidáme rajčata a olivy, promícháme, přilijeme vývar a přivedeme k varu. Vaříme 2 minuty. Přidáme 1 kávovou lžičku soli a špetku pepře, promícháme a stáhneme z ohně.
  • 6
    Do kastrolu vyskládáme zpět opečené maso kůží nahoru a vložíme do rozehřáté trouby na 50 minut. Kastrol vyndáme z trouby, vyjmeme maso a dáme ho stranou. Do omáčky vmícháme oregano, tymián, vychlazené máslo a případně dochutíme solí.
Tip
Místo čerstvého oregana můžete použít zarovnanou lžičku oregana sušeného. V takovém případě sušené oregano přidejte do kastrolu už společně s vínem.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

Ingredients for chicken

PAIRING DISHES WITH WINE

Side dish