Buy all ingredients right below the recipe
Ingredients for carp
- sůl
- 1 lžíce sladké papriky
- 60 g hladké mouky
- 80 g másla
- 4 filety z kapra po 200 g
Ingredients for sauce
- 120 g oloupané cibule
- 40 g másla
- 1 lžička sladké papriky
- 180 ml smetany, min. 31%
- sůl
Ingredients for pepper
- 2 červené papriky
PAIRING DISHES WITH WINE
- Nejlepší volbou k rybí kuchyni jsou vína lehká a méně aromatická. Vybírejte z bílých a růžových.
Instructions for peppers
- 1Troubu rozehřejeme na 180 °C.
- 2Papriky omyjeme a osušíme. Podélně je rozpůlíme, vyndáme z nich středy a vyklepneme semínka. Rozpálíme nasucho pánev a papriky na ní opečeme – nejprve řeznou stranou dolů. Poté je přendáme na plech a 10 minut dopečeme v rozehřáté troubě.
Instructions for carp
- 1Troubu rozehřejeme na 180 °C.
- 2Filety zbavíme kůže a osolíme je ze všech stran. Papriku smícháme v misce s moukou a kapra v této směsi obalíme. Rukou z ryby sklepneme přebytečnou mouku.
- 3V pánvi na středním ohni rozehřejeme máslo a obalené filety v něm 1 minutu opečeme z každé strany. Pak je přendáme do pekáčku a dopečeme je v rozehřáté troubě 7 minut.
Instructions for sauce
- 1Cibuli nakrájíme najemno. V pánvi na středním ohni rozehřejeme máslo, přidáme cibuli a 1,5 minuty za stálého míchání restujeme. Stáhneme oheň na třetinu, přidáme sladkou papriku a půl minuty ji za stálého míchání restujeme společně s cibulí.
- 2Přilijeme smetanu, přivedeme k varu, stáhneme oheň na minimum a 2 minuty vaříme. Omáčku přecedíme přes jemné síto do rendlíku, ochutíme solí a promícháme.
Tip
Omáčku můžete přikyselit i šťávou z citronu.
Pokud chcete další přílohu, zkuste třeba opečené brambory.

Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef
