3 PORCE

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 450 g čerstvého lososa (3 filety)
  • 150 g celozrnného kuskusu v suchém stavu
  • 2 lžíce čerstvé hladkolisté petrželové natě (nasekané nahrubo)
  • 70 ml smetany na vaření (12 % tuku)
  • kůra a šťáva z 1 středního citronu
  • 1 lžíce sušené bazalky
  • 2 lžíce čerstvé máty (nasekané nahrubo)
  • Sůl
  • Pepř

PIVO VHODNÉ K TOMUTO POKRMU

  • Tento pokrm si nejlépe vychutnáte s Birell Za Studena Chmelený
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Nejprve si předehřejte troubu na 180–185 °C a připravte si zapékací nádobu (20 cm × 30 cm).
  • 2Kuskus připravte dle instrukcí na obalu. Jakmile bude hotový, přidejte k němu mátu, petrželovou nať, kůru a šťávu z citronu, bazalku, smetanu, sůl a pepř, promíchejte a celý obsah přesuňte do zapékací nádoby. Na kuskus položte filety z lososa kůží nahoru, zapékací nádobu vložte do předehřáté trouby a vše pečte 15–17 minut na 180–185 °C.
Tip
K jednotlivým porcím můžete přidat měsíček citronu, popřípadě je posypat libovolnou čerstvou bylinkou nasekanou nahrubo.
Jíme zdravě

Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

SUROVINY

PIVO VHODNÉ K TOMUTO POKRMU