Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 400 g lososa
- 1 malá cibule
- 3 stroužky česneku
- 300 ml zeleninového vývaru
- 100 g cherry rajčat
- 100 ml smetany ke šlehání
- Lžíce rajčatového protlaku
- Hrst baby špenátu
- 1 lžíce ghí
- 1 lžíce řepkového oleje
- Bazalka na ozdobu
- Sůl
- Pepř
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Rozpalte pánev, jakmile je horká, přidejte olej a nechte ho pár sekund rozpálit. Jakmile je horký, přidejte lososové filety a opečte je z obou stran dozlatova. Opečeného lososa odeberte z pánve, nemusí být kompletně propečený, a přidejte ghí. Jakmile se rozpustí, přisypte najemno nakrájenou cibuli a nechte ji zesklovatět, následně přidejte plátky česneku a dále opékejte.
- 2Do pánve přidejte také na půlky nakrájená cherry rajčata a dále dvě minuty zahřívejte, aby rajčata změkla, následně přimíchejte lžíci rajčatového protlaku a za stálého míchání směs dále restujte asi minutu. Přilijte vývar a smetanu, osolte, opepřete a promíchejte do hladké omáčky.
- 3Lososové filety vraťte zpátky do omáčky a nechte mírně probublávat, dokud není omáčka hustá a sametová a losos kompletně propečený, trvá to několik minut. Nakonec do omáčky přimíchejte baby špenát, můžete přidat také najemno nakrájenou bazalku. Podávejte s těstovinami či pečenými bramborami.
Tip
Podávejte s těstovinami či pečenými bramborami
