Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 400 g lososa
  • 1 malá cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 300 ml zeleninového vývaru
  • 100 g cherry rajčat
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • Lžíce rajčatového protlaku
  • Hrst baby špenátu
  • 1 lžíce ghí
  • 1 lžíce řepkového oleje
  • Bazalka na ozdobu
  • Sůl
  • Pepř

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1
    Rozpalte pánev, jakmile je horká, přidejte olej a nechte ho pár sekund rozpálit. Jakmile je horký, přidejte lososové filety a opečte je z obou stran dozlatova. Opečeného lososa odeberte z pánve, nemusí být kompletně propečený, a přidejte ghí. Jakmile se rozpustí, přisypte najemno nakrájenou cibuli a nechte ji zesklovatět, následně přidejte plátky česneku a dále opékejte.
  • 2
    Do pánve přidejte také na půlky nakrájená cherry rajčata a dále dvě minuty zahřívejte, aby rajčata změkla, následně přimíchejte lžíci rajčatového protlaku a za stálého míchání směs dále restujte asi minutu. Přilijte vývar a smetanu, osolte, opepřete a promíchejte do hladké omáčky.
  • 3
    Lososové filety vraťte zpátky do omáčky a nechte mírně probublávat, dokud není omáčka hustá a sametová a losos kompletně propečený, trvá to několik minut. Nakonec do omáčky přimíchejte baby špenát, můžete přidat také najemno nakrájenou bazalku. Podávejte s těstovinami či pečenými bramborami.
Tip
Podávejte s těstovinami či pečenými bramborami
Rohlík vaří

SUROVINY