Získejte exkluzivní výhody za vaši první objednávku:

Doručení už od 60 minut

30 dní doprava zdarma

100% záruka spokojenosti

Doprava

Košík

8 PORCÍ
Do hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 300 g brambor
  • 200 g filetu z lososa
  • 2 žloutky
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 60 g ovesných vloček
  • ½ lžičky soli
  • ½ lžičky pepře

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • Papír na pečení

SUROVINY NA PŘÍLOHU

  • Salát
  • Hrubozrnná hořčice
  • Med
  • Citronová šťáva

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1
    Troubu předehřejte na 180 °C. Vezměte větší hrnec, naplňte ho do poloviny vodou a vodu dejte vařit. Mezitím si oloupejte brambory a nakrájejte je na kostičky. Až voda přijde k varu, přidejte do ní nakrájené brambory a vařte doměkka 15 minut. Následně brambory slijte, rozmačkejte je vidličkou a nechte vychladnout.
  • 2
    Filet z lososa umístěte na plech vyložený pečicím papírem a dejte péct do předehřáté trouby zhruba na 7 minut na 170–180 °C. Filet pak roztrhejte vidličkou na kusy a ty dejte do větší mísy, kde budete připravovat těsto
  • 3
    K lososu přimíchejte vychladlé rozmačkané brambory, žloutky, hořčici, ovesné vločky, sůl a pepř. Těsto zpracujte rukama a mezi dlaněmi tvořte placičky, které pokládejte na plech vyložený pečicím papírem. Bramboráky pečte v předehřáté troubě 20–25 minut při 170–180 °C.
Tip
Bramboráky jsme podávali s lehkým salátkem a zálivkou z hrubozrnné hořčice, medu a citronové šťávy.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Barbora Lundgren.

SUROVINY

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

SUROVINY NA PŘÍLOHU