Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 300 g brambor
- 200 g filetu z lososa
- 2 žloutky
- 1 lžička dijonské hořčice
- 60 g ovesných vloček
- ½ lžičky soli
- ½ lžičky pepře
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- Papír na pečení
SUROVINY NA PŘÍLOHU
- Salát
- Hrubozrnná hořčice
- Med
- Citronová šťáva
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Troubu předehřejte na 180 °C. Vezměte větší hrnec, naplňte ho do poloviny vodou a vodu dejte vařit. Mezitím si oloupejte brambory a nakrájejte je na kostičky. Až voda přijde k varu, přidejte do ní nakrájené brambory a vařte doměkka 15 minut. Následně brambory slijte, rozmačkejte je vidličkou a nechte vychladnout.
- 2Filet z lososa umístěte na plech vyložený pečicím papírem a dejte péct do předehřáté trouby zhruba na 7 minut na 170–180 °C. Filet pak roztrhejte vidličkou na kusy a ty dejte do větší mísy, kde budete připravovat těsto
- 3K lososu přimíchejte vychladlé rozmačkané brambory, žloutky, hořčici, ovesné vločky, sůl a pepř. Těsto zpracujte rukama a mezi dlaněmi tvořte placičky, které pokládejte na plech vyložený pečicím papírem. Bramboráky pečte v předehřáté troubě 20–25 minut při 170–180 °C.
Tip
Bramboráky jsme podávali s lehkým salátkem a zálivkou z hrubozrnné hořčice, medu a citronové šťávy.

Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Barbora Lundgren.