Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 100 g salátové směsi (např. salát friseé, červená řepa, red chard)
- 4 ks fíku
- 2 ks limety
- 400 g lososa
- 2 lžíce panko strouhanky
- 2 lžíce strouhaného parmezánu
- 3 lžíce loupaných pistácií nesolených
- Olivový olej
- Sůl
- Čerstvě mletý bílý pepř
- Chilli paprička s mírnou pálivostí
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Z jedné limety vymačkáme šťávu, kterou smícháme s panko strouhankou, sýrem, dvěma lžícemi olivového oleje a dvěma lžícemi nasekaných pistácií. Lososa zakápneme polovinou šťávy druhé limety (druhou polovinu necháme k servírování), osolíme a opepříme. Důkladně obalíme v připravené směsi a dáme péct na 180 stupňů po dobu 25 - 30 minut dle velkosti filetu. Losos může zůstat uvnitř růžový.
- 2Na talíř si připravíme salát, nakrájené fíky, posypeme zbytkem pistácií a sekanou chilli papričkou. Zakápneme olivovým olejem a osolíme. Podáváme s lososem. Ideálně po prolomení krusty ještě lososa na talíři dosolíme, opepříme a zakápneme limetovou šťávou.

Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.