Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 300 g lososa
- 200 g chřestu
- 200 g cream fresh nebo zakysané smetany
- citronová šťáva a kůra z poloviny citronu
- Sůl
- Pepř
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Lososa osušíme a osolíme. Na grilovací pánvi lososa pečeme z obou stran několik minut, tak aby se uvnitř propekl, ale zůstal šťavnatý a nevysušil se.
- 2Chřest omyjeme, hlavičky ukrojíme a stonky pomocí škrabky na brambory nakrájíme podélně na tenké plátky. Zbytky nakrájíme na menší kousky.
- 3Do hrnce nalijeme 2 litry vody, osolíme a přivedeme k varu. Vložíme připravený chřest a blanšírujeme ho dokud nejsou plátky chřestu ohebné. Ihned slijeme. Ke chřestu přidáme cream fresh, citronovou šťávu, sůl a mletý pepř.
- 4Těstoviny uvaříme na skus dle návodu na obalu. Po uvaření slijeme a část vody uchováme. Těstoviny přidáme do omáčky, přidáme několik lžic vody z těstovin a prohřejeme.
- 5Podáváme posypané strouhanou citronovou kůrou.

Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!