Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 500 g filetu z lososa s kůží
  • 2 velká rajčata (rozkrojená napůl)
  • 4 středně velké mrkve (cca 300 g)
  • 1 lžíce olivového oleje
  • Sůl
  • Pepř

SUROVINY NA BAZALKOVÉ PESTO

  • 80 g čerstvé bazalky
  • 20 g strouhaného parmazánu
  • 1 stroužek česneku
  • 10 g piniových oříšků
  • 50 ml olivového oleje
  • Sůl

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • Papír na pečení

MOHLO BY SE HODIT

  • Pomůcky na vaření

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP NA PESTO

  • 1Česnek utřete, následně ho se všemi ostatními ingrediencemi (kromě soli) přemístěte do vysoké mixovací nádoby a vše rozmixujte ponorným mixérem dohladka. Hotové pesto dochuťte špetkou soli, uzavřete do sklenice a skladujte v lednici, kde vám pesto vydrží 4–5 dní. Můžete ho také skladovat v mrazáku a pesto si tak uchovat i na zimní období.

POSTUP

  • 1Nejprve si předehřejte troubu na 180 °C a vyložte si plech pečicím papírem.
  • 2Rajčata omyjte, rozkrojte napůl a dejte na připravený plech rozkrojenou stranou dolů. Mrkve očistěte, nakrájejte na kolečka, přidejte na plech, zakápněte lžící olivového oleje a dochuťte solí a pepřem.
  • 3Plech vložte do trouby předehřáté na 175–180 °C a zeleninu pečte po dobu 15 minut.
  • 4Mezitím si připravte lososa. Filety položte kůží dolů, osolte, opepřete a svrchu potřete lžičkou bazalkového pesta.
  • 5Po uplynutí času vyndejte plech z trouby, připravené filety z lososa přidejte k zelenině a vše dejte péct na dalších 10–12 minut při 175–180 °C.
  • 6Hotového lososa se zeleninou rozdělte do 2 talířů a podávejte.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY

SUROVINY NA BAZALKOVÉ PESTO

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

MOHLO BY SE HODIT