Získejte exkluzivní výhody za vaši první objednávku:

Doručení už od 60 minut

30 dní doprava zdarma

100% záruka spokojenosti

Doprava

Košík

6 PORCÍ
Do hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 1 filet z lososa s kůží o váze 800 g
  • 1 kg hnědého třtinového cukru
  • 1 lžička drceného pepře
  • citron a najemno nastrouhaná kůra z 1 citronu
  • 30 g čerstvého kopru + několik snítek na ozdobu
  • 80 ml vodky nebo brandy
  • 500 g hrubé mořské soli

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • potravinářskou fólii

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

  • Nejlepší volbou k rybí kuchyni jsou vína lehká a méně aromatická. Vybírejte z bílých a růžových.

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

Postup

  • 1
    Rybu vykostíme pinzetou. Smícháme cukr se solí, pepřem a citronovou kůrou.
  • 2
    Na dno pekáče vysypeme třetinu cukrové směsi. Na směs položíme filet z ryby kůží dolů, pokryjeme ho koprem a zbytkem směsi a zakápneme alkoholem. Překryjeme potravinářskou fólií a necháme v lednici odležet 12–16 hodin.
  • 3
    Filet z lososa omyjeme pod tekoucí studenou vodou a pečlivě osušíme. Dlouhým ostrým nožem zešikma krájíme plátky silné 2–3 mm.
     
     
     
     
Tip
Při strouhání citronové kůry dejte pozor, aby se do misky nedostala bílá část kůry. Ta je hořká. Ideálně strouhněte vždy jen dvakrát a citronem pootočte. Takto upravenou rybu můžete například servírovat na bliny nebo jen tak s opečeným toustovým chlebem.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM