• Milí zákazníci, poptávka po naší službě se opět díky mimořádné situaci dramaticky zvyšuje nad naše aktuální kapacity. Moc nás to mrzí, ale abychom mohli obsloužit co nejvíce z vás, musíme omezit počet objednávek na osobu. To znamená, že aktuálně si můžete objednat pouze jednou denně. Současně rušíme i možnost doobjednávek. Dál soustředíme všechny naše síly na to, abychom ještě více navýšili kapacitu, a mohli tak zavážet všude, kde je nás teď potřeba. Moc děkujeme za trpělivost a shovívavost. Společně to zvládneme. Váš Rohlík.
6 PORCÍ

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 1 filet z lososa s kůží o váze 800 g
  • 1 kg hnědého třtinového cukru
  • 80 ml vodky nebo brandy
  • 500 g hrubé mořské soli
  • 30 g čerstvého kopru + několik snítek na ozdobu
  • citron a najemno nastrouhaná kůra z 1 citronu
  • 1 lžička drceného pepře

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • potravinářskou fólii

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

  • Nejlepší volbou k rybí kuchyni jsou vína lehká a méně aromatická. Vybírejte z bílých a růžových.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

Postup

  • 1Rybu vykostíme pinzetou. Smícháme cukr se solí, pepřem a citronovou kůrou.
  • 2Na dno pekáče vysypeme třetinu cukrové směsi. Na směs položíme filet z ryby kůží dolů, pokryjeme ho koprem a zbytkem směsi a zakápneme alkoholem. Překryjeme potravinářskou fólií a necháme v lednici odležet 12–16 hodin.
  • 3Filet z lososa omyjeme pod tekoucí studenou vodou a pečlivě osušíme. Dlouhým ostrým nožem zešikma krájíme plátky silné 2–3 mm.
     
     
     
     

TIP

Při strouhání citronové kůry dejte pozor, aby se do misky nedostala bílá část kůry. Ta je hořká. Ideálně strouhněte vždy jen dvakrát a citronem pootočte. Takto upravenou rybu můžete například servírovat na bliny nebo jen tak s opečeným toustovým chlebem.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY

1 filet z lososa s kůží o váze 800 g
1 kg hnědého třtinového cukru
80 ml vodky nebo brandy
 
500 g hrubé mořské soli
 
30 g čerstvého kopru + několik snítek na ozdobu
 
citron a najemno nastrouhaná kůra z 1 citronu
 
1 lžička drceného pepře
 

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

potravinářskou fólii
 

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

Nejlepší volbou k rybí kuchyni jsou vína lehká a méně aromatická. Vybírejte z bílých a růžových.