6 PORCÍ

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 1 filet z lososa s kůží o váze 800 g
  • 1 kg hnědého třtinového cukru
  • 80 ml vodky nebo brandy
  • 500 g hrubé mořské soli
  • 30 g čerstvého kopru + několik snítek na ozdobu
  • citron a najemno nastrouhaná kůra z 1 citronu
  • 1 lžička drceného pepře

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • potravinářskou fólii

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

  • Nejlepší volbou k rybí kuchyni jsou vína lehká a méně aromatická. Vybírejte z bílých a růžových.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

Postup

  • 1Rybu vykostíme pinzetou. Smícháme cukr se solí, pepřem a citronovou kůrou.
  • 2Na dno pekáče vysypeme třetinu cukrové směsi. Na směs položíme filet z ryby kůží dolů, pokryjeme ho koprem a zbytkem směsi a zakápneme alkoholem. Překryjeme potravinářskou fólií a necháme v lednici odležet 12–16 hodin.
  • 3Filet z lososa omyjeme pod tekoucí studenou vodou a pečlivě osušíme. Dlouhým ostrým nožem zešikma krájíme plátky silné 2–3 mm.
     
     
     
     
Tip
Při strouhání citronové kůry dejte pozor, aby se do misky nedostala bílá část kůry. Ta je hořká. Ideálně strouhněte vždy jen dvakrát a citronem pootočte. Takto upravenou rybu můžete například servírovat na bliny nebo jen tak s opečeným toustovým chlebem.
Roman Vaněk

S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

SUROVINY

1 filet z lososa s kůží o váze 800 g

Filet z lososa bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

1 kg hnědého třtinového cukru

Třtinový hnědý cukr bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

80 ml vodky nebo brandy

 

500 g hrubé mořské soli

 

30 g čerstvého kopru + několik snítek na ozdobu

 

citron a najemno nastrouhaná kůra z 1 citronu

 

1 lžička drceného pepře

 

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

potravinářskou fólii

 

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

Nejlepší volbou k rybí kuchyni jsou vína lehká a méně aromatická. Vybírejte z bílých a růžových.