3 PORCE

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY NA MASO

  • 650 g krůtích stehen
  • 2 lžičky soli
  • 4 kuličky pepře
  • 4 kuličky nového koření
  • 1 mrkev
  • 1 petržel

SUROVINY NA OMÁČKU

  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžíce slunečnicového oleje
  • 1 lžička uzené papriky
  • 60 g koncentrovaného rajského protlaku
  • 3 lžíce worcesterové omáčky
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžička třtinového cukru
  • 1 chilli paprička na servírování

VHODNÁ PŘÍLOHA

  • Rýže
  • Tortilla
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP NA PŘÍPRAVU MASA

  • 1Mrkev a petržel očistíme a nakrájíme na kostičky. Krůtí stehno vložíme do pomalého hrnce, zalijeme 1 litrem vody. Přidáme zeleninu, koření a sůl. Vaříme na první stupeň přibližně 4 hodiny.
  • 2Jakmile maso odpadá od kosti, je hotové. Vyndáme jej z vývaru, odstraníme kosti a pevné šlachy. Maso natrháme pomocí dvou vidliček. Vývar uschováme, bude se přidávat do omáčky.

POSTUP NA OMÁČKU

  • 1Cibuli nakrájíme najemno, česnek na plátky. V rendlíku rozehřejeme olej a cibuli s česnekem usmažíme, přidáme uzenou papriku a rajský protlak. Minutu zarestujeme a zalijeme 1,5 deci vývaru z uvařeného krůtího stehna. Dochutíme worcesterovou omáčkou, hořčicí a cukrem.
  • 2Podáváme s vařenou rýží. Vhodné je i do housek nebo tortilly.
Hana Pospíchalová

Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

SUROVINY NA MASO

SUROVINY NA OMÁČKU

VHODNÁ PŘÍLOHA