Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 6 vaječných bílků
- 200 g cukru krupice
- 5 g vinného octa
- 20 g kukuřičného škrobu
- 1/2 lžičky vanilkového extraktu
SUROVINY NA OMÁČKU Z MALIN
- 125 g malin
- 170 g cukru krystal
- 1 lžička citronové šťávy
- 6 lžic vody
SUROVINY NA OZDOBENÍ
- Granátové jablko
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- Papír na pečení
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Předehřejte troubu na 150°C.
- 2V čisté suché míse mixéru vyšlehejte bílky za postupného přidávání cukru do tuhého lesklého sněhu. Poté rychle a krátce zašlehejte škrob, ocet a vanilkový extrakt.
- 3Na plech dejte pečící papír a obkreslete na něm tužkou masový talíř, aby vznikl tvar věnce. Otočte pečicí papír tak, aby tužka byla na spodní straně, ale stále ji bylo vidět přes papír.
- 4Pomocí naběračky zmrzliny nabírejte pusinky na pečicí papír do linie věnce. Takhle udělejte dvě řady vedle sebe.
- 5Pomocí nože nebo odsazené špachtle jemně spojte kopečky pusinky na vrchu.
- 6Vložte do trouby a okamžitě snižte teplotu na 120°C. Pečte jednu hodinu. Věnec by měl být na dotek suchý a může mít drobné praskliny. Vypněte troubu a nechte věnec v troubě hodinu nebo přes noc odležet.
POSTUOP NA OMÁČKU Z MALIN
- 1Do malého hrnce přidejte maliny, cukr, citronovou šťávu a vodu. Vařte na středním plameni cca 5 minut.
- 2Směs nalijte do jemného síta a omáčku sceďte do mísy. Poté omáčku dejte do lednice vychladnout (chladnutím zhoustne).
POSTUP NA DOKONČENÍ
- 1Věnec polijte omáčkou z malin a ozdobte semínky z granátového jablka.
Tip
Věnec můžete tvarovat např. lžičkou nebo klasicky cukrářskou špičkou.