Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 6 vaječných bílků
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu
  • 200 g cukru krupice
  • 5 g vinného octa
  • 20 g kukuřičného škrobu

SUROVINY NA OMÁČKU Z MALIN

  • 125 g malin
  • 170 g cukru krystal
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 6 lžic vody

SUROVINY NA OZDOBENÍ

  • Granátové jablko

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • Papír na pečení

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1
    Předehřejte troubu na 150°C.
  • 2
    V čisté suché míse mixéru vyšlehejte bílky za postupného přidávání cukru do tuhého lesklého sněhu. Poté rychle a krátce zašlehejte škrob, ocet a vanilkový extrakt.
  • 3
    Na plech dejte pečící papír a obkreslete na něm tužkou masový talíř, aby vznikl tvar věnce. Otočte pečicí papír tak, aby tužka byla na spodní straně, ale stále ji bylo vidět přes papír.
  • 4
    Pomocí naběračky zmrzliny nabírejte pusinky na pečicí papír do linie věnce. Takhle udělejte dvě řady vedle sebe.
  • 5
    Pomocí nože nebo odsazené špachtle jemně spojte kopečky pusinky na vrchu.
  • 6
    Vložte do trouby a okamžitě snižte teplotu na 120°C. Pečte jednu hodinu. Věnec by měl být na dotek suchý a může mít drobné praskliny. Vypněte troubu a nechte věnec v troubě hodinu nebo přes noc odležet.

POSTUOP NA OMÁČKU Z MALIN

  • 1
    Do malého hrnce přidejte maliny, cukr, citronovou šťávu a vodu. Vařte na středním plameni cca 5 minut.
  • 2
    Směs nalijte do jemného síta a omáčku sceďte do mísy. Poté omáčku dejte do lednice vychladnout (chladnutím zhoustne).

POSTUP NA DOKONČENÍ

  • 1
    Věnec polijte omáčkou z malin a ozdobte semínky z granátového jablka.
Tip
Věnec můžete tvarovat např. lžičkou nebo klasicky cukrářskou špičkou.
Rohlík vaří

SUROVINY

SUROVINY NA OMÁČKU Z MALIN

SUROVINY NA OZDOBENÍ

JEŠTĚ POTŘEBUJETE